ULTRASZILINA.SK | ,


Hokej: MHC Martin – MsHK ŽILINA
Pondelok, 22.Február 2016  22:45

Martin - Prípravu na derby sme odštartovali hneď po vydarenom výjazde do Košíc. Okrem Žilinčanov, ktorých sme na zápas pozývali cez sociálne siete, plagáty a transparenty, sme sa snažili na zápas pritiahnuť aj sedliakov, ktorým sme trošku vytuningovali mesto, čo ešte viac rozpálilo predzápasovú nevraživosť a pritiahlo na zápas veľkú pozornosť. Doteraz nevieme koho Martinčania naháňali a asi sa to ani nikdy nedozvieme, ale chápeme, že ich česť a sebavedomie boli až príliš zasiahnuté, preto objektivita a pravda zostali niekde bokom.

 

Martinskí funkcionári nám po vzájomnej dohode poskytli 400 vstupeniek a tie sa míňali ako teplé rožky. Už pár dní pred zápasom dával predaj tušiť, že to bude jazda, aká ešte v Martine nebola a potvrdilo sa to aj v deň D. Pred zápasom narýchlo vyrábame v daždi transparent a mierime do Martina, kde nás už tradične čaká kordón PZ asi z celého stredného Slovenska. Grafikon železníc nám do kariet moc nezahral a tak na zápas prichádzame až pred koncom prvej tretiny. Hneď v úvode rozprestrieme transparent: “…A teraz sledujte, ako fandia majstri!!!”, aby sme sedliakov upozornili, že takéto support lekcie nezažijú len tak hocikedy. Podobne ako v Košiciach, hneď po našom príchode na tribúny, vyrovnávame na 1:1 a nakoniec otáčame celý zápas v naše víťazstvo.

 

Celému derby dominovali žltozelené farby ako na ľade, tak aj na tribúnach. Fanatizmus martinských fans sa ukázal v tretej tretine, keď frustrovaní domáci namiesto podpory svojich hráčov, predčasne opúšťajú štadión. Hnev a sklamanie domácich nás poháňali ešte viac a v závere sa všetci bavíme tradičnou ďakovačkou.

 

Čo dodať na záver? Ďakujeme chlapcom za bojovnosť na ľade, všetkým fanúšikom, ktorí boli ochotní vycestovať a podporiť svoj tím a v neposlednom rade ďakujeme aj domácim, ktorí síce zaplnili halu, ale aj napriek tomu ich nebolo moc počuť a tým len umocnili našu “one man show” na martinskom zimáku!

 

P.S.: Chlapci keby ste neboli len fanklubom tímu z Bratislavy, vedeli by ste o čom je družba a ako si navzájom pomáha ;-)

 

 

 



Ostatné :

31.3. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – HKM Zvolen
29.1. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
27.12. 2016 Hokej: MHC Martin – MsHK ŽILINA
12.12. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HC Nové Zámky
27.11. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
20.3. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HK Nitra (3. a 4. zápas)
10.3. 2016 Do Nitry nás nepustia!


Diskusia

Comments are closed.