ULTRASZILINA.SK | ,


Hokej: MsHK ŽILINA – HK Nitra
Štvrtok, 5.November 2015  23:53

ŽILINA - Fanúšikovsky aj hokejovo atraktívny duel s Nitrou skončil dvojako. Vlci sa opäť trápili a podľahli hosťom 3:4. Toľko k hokeju, ktorý si nezaslúži ďalšie slová. Na tribúnach to už bola ale iná káva.

Doteraz sa nám darilo pritiahnuť do kotla veľký počet Fanatikov len na derby s Martinom, no v nedeľu sme túto „tradíciu“ zlomili. Párty začala štýlovo už hodinu pred zápasom pochodom na štadión, ktorý okorenilo množstvo pyrotechniky. Tesne pred zimákom sa rozhodla časť domácich privítať hostí z Nitry, ktorí akurát dorazili busmi. Tí mali ochotu priateľsky si podať ruky tiež, polícia ale bola proti.

Novinkou v našom sektore bol na tento zápas okrem nového stupienka pre lídra kotla aj veľký grafit s nápisom „Ultras Žilina“. Vizuálna prezentácia z našej strany bola okrem tradičných mávacích vlajok doplnená aj o obojručky, celosektorovú kartónovačku, novú vlajku „Partizan Boys“ a jednu nafukovaciu Banskobystričanku ;-)

Zápas začal z našej strany vynikajúcou atmosférou a líder strhol kotol už od úvodu. Naopak hostia spočiatku nenaplnili naše očakávania a ich support bol oproti početne porovnateľným Martinčanom o poznanie slabší. Poslednú tretinu ale zapli naplno a spustili slušnú demenciu, doplnenú aj o pyro, tanečky do pol pása či strkanice s SBS.

Napriek tesnej prehre sme nepoľavili ani po skončení zápasu a ešte dlhé minúty sa prázdnym štadiónom niesli žilinské chorále, ktoré pri „ďakovačke“ s hráčmi doplnilo opäť množstvo pyra. Horúca atmosféra sa preniesla aj pred hokejovú halu, kde hostia zahádzali políciu pyrom, ktorá to opätovala slzákom a nastala slušná mela.

O poznanie živšie bolo o pár desiatok metrov ďalej, kde sme dali dokopy početnú ekipu, ktorá sa snažila opätovne dostať k hosťom. Cez políciu cesta neviedla, a tak sa rozhoreli aspoň zátarasy. Fízli zasiahli podobne ako u Nitranov slzákom, čo viedlo k okamžitej reakcii davu, ktorý do nich hádzal kamene a fľašky. Veselo bolo ešte dlho po zápase aj v centre mesta.

 



Ostatné :

31.3. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – HKM Zvolen
29.1. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
27.12. 2016 Hokej: MHC Martin – MsHK ŽILINA
12.12. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HC Nové Zámky
27.11. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
20.3. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HK Nitra (3. a 4. zápas)
10.3. 2016 Do Nitry nás nepustia!


Diskusia

Comments are closed.