ULTRASZILINA.SK | ,


Hokej: MsHK Žilina – HC `05 Banská Bystrica
Štvrtok, 1.Január 2015  22:22

ŽILINA – Rok 2014 nebude patriť z pohľadu žilinského fanúšika k tým najvydarenejším. Aj keď sme už zažili aj lepšie časy, tradíciu posledných rokov sme sa rozhodli zachovať a na posledný zápas v kalendárnom roku sme zorganizovali “Ultras Párty”. Tajne sme dúfali, že kotol bude čo najlepší. Pozitívny výsledok však prekvapil všetkých, vrátane hráčov, ktorí nastúpili do zápasu nesmierne namotivovaní. Ani to však proti o triedu lepšej Bystrici nestačilo a Vlci doma podľahli vysoko 2:5.

Po 200 lístkoch do kotla, ktoré sme dali do predaja len pár hodín pred začiatkom zápasu sa len tak zaprášilo. Na Mariánskom námestí sa už pred štvrtou zbierali skupinky ultras. výdatnou podporou punču, piva a najmä pyrotechniky každého druhu sme sa vydali hodinu pred začiatkom zápasu na pochod mestom. Presne ako za starých čias so všetkým čo k tomu patrí :-) Od železničnej stanice sa k nám pripojili provokačné oddiely Verejnej Bezpečnosti, ktoré po tom, ako im na streche auta pristál delobuch, usúdili, že bude lepšie stiahnuť ten svoj psí chvostík. 

 

Tribúny na zimáku bývajú zápas čo zápas riedko zaplnené. Proti BB to nebolo opäť nič svetoborné, v momentálnej situácií aj tých cca 1600 divákov potešilo a pri prekrikovačkách sa aktívne zapájali do fandenia. Naopak po ultras stránke sme si už dlho neužili taký početný a kvalitný support. Na zápase sa ukázalo aj množstvo starých tvárí, ktoré nebolo vidieť nejaký ten mesiac ba i rok. Spolu nás fandilo približne 300. Líder kotla to rozprúdil už od úvodu a fandilo sa takmer nepretržite až do konca zápasu nehľadiac na výsledok. Premotivovaní hráči aj napriek snahe na hostí nestačili a podľahli Bystrici 2:5. Premotivovaná bola aj SBSka, drobné konflikty sa však vyriešili bez obetí na životoch ;-) Záver zápasu sa niesol v duchu Dale Cavese a aj napriek prehre sme po zápase zatlieskali hráčom, ktorí tiež poďakovali nám za podporu.

 

Kto bol určite neľutuje. Zahučali sme si, pochod s pyrom bol tiež na parádu, nechýbali aj rôzne spestrenia v podobe triezveho tiežfanúšika na ľadovej ploche či pozápasového bašavelu v chodbách zimáku, ktorý mal svoje pokračovanie aj neskôr v meste. Z pohľadu Ultras si môžeme v roku 2015 priať jedine snáď nech je tento rok pre nás minimálne tak dobrý ako bol tento zápas. Vďaka všetkým za účasť, obvzlášť vďaka chalanom z Góralu za početnú podporu! Vidíme sa už túto nedeľu 4.1.2015  od 17:30, súperom Vlkov bude HK 36 Skalica. Info o lístkoch už čoskoro. Ultras Párty oléé!

 

 



Ostatné :

31.3. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – HKM Zvolen
29.1. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
27.12. 2016 Hokej: MHC Martin – MsHK ŽILINA
12.12. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HC Nové Zámky
27.11. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
20.3. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HK Nitra (3. a 4. zápas)
10.3. 2016 Do Nitry nás nepustia!


Diskusia

Comments are closed.