ULTRASZILINA.SK | ,


Tatran Prešov – MŠK ŽILINA
Streda, 13.Marec 2013  0:30


PREŠOV – Po dlhej zimnej prestávke sa nám začala jarná časť najvyššej futbalovej súťaže domácim zápasom proti Banskej Bystrici. Pre väčšinu fanúšikov však kvôli sporom s vedením klubu začala sezóna až túto sobotu, výjazdom do Prešova.

 

 

Na druhé jarné kolo sa organizoval vlakový výjazd a až do posledného momentu nebolo vôbec známe, koľko ľudí vycestuje. Veľa ľudí odradil neutíchajúci spor s vedením klubu a teda strach, či sa vôbec na štadión v Prešove dostanú. Nakoniec sa však na stanici stretáva približne 50 fanúšikov, prevažne členovia skupín Žilinskí Fanatici a North Brigade.

 

Po príchode do Prešova sa Žilinčanov ujíma tamojšia polícia, ktorá ich dovedie do nemenovaného podniku, kde sa väčšina posilňuje konzumáciou jedla či alkoholu. Pár minút pred zápasom sa vyráža na štadión, kde si všetci za prijateľných podmienok kupujú lístky a dostávajú sa tak do sektoru hostí.

 

 

V sektore je približne 60 fanúšikov, fandenie je aj vďaka počasiu a zlému futbalu biedne, domáci fanúšikovia sa ukázali len na začiatku stretnutia, keď v 7.minúte rozprestreli dres s číslom 7 a menom Laco. Uctili si tak prešovského kanoniéra, ktorý začiatkom tohto roku opustil športovú rodinu vo veku 86 rokov. Potom zo štadióna odišli, nakoľko podobne ako Žilinčania, aj oni majú problémy s vedením.

 

 

Čo sa týka futbalu, nebolo sa moc na čo dívať a keď do toho zarátame chladné a upršané počasie, niet sa čo čudovať, že niektorí

fanúšikovia odišli zo sektoru. Od druhého polčasu sa však naša hra zlepšila, hráči sa dostávali do šancí a stúpala aj atmosféra v žilinskom sektore. Bohužiaľ finálna koncovka hráčov bola biedna, takisto ohurujúci výkon nepodal ani domáci Tatran a tak sa nemožno čudovať, že zápas skončil zaslúženou remízou 0:0.

 

Po zápase sa ide na vlak, cesta domov sa nesie v pokojnej atmosfére, celkovo výjazd možno hodnotiť za úspešný vzhľadom na situáciu, aká v Žiline v tejto dobe vládne. 

 

 

 

 



Ostatné :

22.10. 2017 1. FC Tatran Prešov – MŠK ŽILINA
20.10. 2011 MŠK ŽILINA – Tatran Prešov
28.7. 2011 Tatran Prešov – MŠK ŽILINA
12.5. 2011 MŠK ŽILINA – Tatran Prešov
1.3. 2011 Tatran Prešov – MŠK ŽILINA
12.9. 2010 MŠK ŽILINA – Tatran Prešov
5.12. 2009 Tatran Prešov – MŠK ŽILINA


Diskusia

Comments are closed.