ULTRASZILINA.SK | ,


Finále SP: FK Senica – MŠK ŽILINA
Streda, 9.Máj 2012  12:27

Bardejov – Konečne máme pohár doma! Po rokoch čakania a viacerých neúspešných účastiach Žiliny vo finále Slovenského pohára sa nám konečne podarilo urobiť aj ten posledný, najdôležitejší krok. Naviac sme stále v hre o titul, vďaka čomu živíme šance na historické double. Finále sa nezaobišlo ani bez žilinských ultras, viac o našom výjazde do Bardejova v pokračovaní.

 

Všetko sme to odštartovali už v pondelok večer v meste. Alkohol, tanečky a primeraná dávka demencie boli správnym naladením na dlhú cestu na východ republiky. Vlakom nás cestovalo niečo cez 60, väčšinou mladé osadenstvo. Hold, niektorí sa na tento výjazd už asi necítili :-) No urobili veľkú chybu.

 

Prvé rozptýlenie si pre nás pripravil sprievodca, keď nechal v Liptovskom Mikuláši odstaviť vlak, kým všetci nevystúpime. Ako keby sme my mohli za to, že nevedel nájsť Stana so skupinovým lístkom. Nakoniec sa všetko vyriešilo a opäť v pokojnom duchu sme cestovali až do Kysaku. Tam sme prestúpili na ďalší vlak a následne v Prešove na miestnu obdobu Rajeckej Anče, ktorou sme sa dostali do Bardejova. Celkovo sme cestovali cez päť hodín. 

 

Nasledoval ranný budíček pre miestnych a presun do centra mesta. Ten sa opäť nezaobišiel bez imbecility PZ SR (viac na konci reportu). Nakoľko sme pricestovali bez lístkov, potrhali sme sa na skupinky a bez sprievodu sa snažili obzrieť si miestny Estadio de Bardejov. Najväčšia skupina sa vydala na kopec za štadiónom, kde odfandila prvý polčas. Nechýbali vlajky a pyro. Miestami bolo počuť fandenie aj na štadióne, ale nebolo to ono. Kompenzáciou za to bol aspoň exkluzívny výhľad na ihrisko.

 

 

 

Ďalšie menšie skupinky sa pokúsili dostať na štadión. Časť preskočila cez prístrešok reštaurácie do neutrálneho sektora, časť sa dostala na hlavnú tribúnu, prípadne priamo do nášho sektora. Cez polčas sa presunula k štadiónu aj skupina obľubujúca naturálne fandenie v prírode. Opäť sa časti z nás aj s pomocou tých, čo už boli dnu, podarilo dostať do sektora. Časti v tom zabránila polícia. Skôr či neskôr sme sa však dostali dnu všetci, čo sme boli pri štadióne. Cez zápas sme vyvesili aj dve menšie vlajky – “ACAB” a “Pyro nie je zločin”. Okrem nich visela v sektore ešte vlajka “North Brigade” a vlajka Divízie Východ.

 

 

V žilinskom sektore bolo pred našim príchodom cca 100 ľudí. Postupne sa počet vyšplhal cez 150 a s rastúcim počtom ľudí v sektore išlo hore aj fandenie. Po góle na 2:1 v druhom polčase zavládla veľká eufória. Po vyrovnaní na 2:2 nálada mierne opadla, ale predĺženie a rozhodujúci gól na 3:2 spustili zábavu vo veľkom štýle. Špeciálne poďakovanie patrí Edovi za oduševnený výkon pri rozkrikovaní a bubnovaní :-)) 

 

Posledné minúty už bola väčšina z nás nalepená na plote a čakala na konečný hvizd, po ktorom nasledovalo obligátne vybehnutie na ihrisko a oslavy s hráčmi. Ako prejav vďaky za skvelú organizáciu sme si na pamiatku odniesli vlajku SFZ, ktorá dostane patričné umiestnenie. Skvelý výjazd, veľa zážitkov. I keď to miestami vyzeralo viac ako derby okresného preboru než finále národného pohára …

 

 

 

Jazda pokračuje už tento víkend v Ružomberku! FANATICI ON TOUR!! 

 

__________

Najskôr jedna pochvala, respektíve poďakovanie. Patrí Slovenskému Futbalovému Zväzu. Nebyť umiestnenia finále na dedinský štadión v Bardejove, nikdy by sme sa asi nedostali dnu a nemohli zažiť oslavy spolu s hráčmi. Takže v konečnom dôsledku v tomto smere panuje z našej strany spokojnosť. Rovnako tak s organizáciou zápasu, keď nám dovolili chodiť popri ihrisku, preskakovať medzi sektormi a nerobili žiadne problémy ani po vybehnutí na ihrisko a použití pyrotechniky pri oslavách. Zároveň chceme poďakovať futbalovému klubu MŠK Žilina, že vôbec nezavádzal ohľadne predaja lístkov a skutočne boli v sektore len osoby, ktoré vlastnia permanentky alebo klubové karty. Fér hra ako sa vraví … 

 

__________

Druhá vec, štátna polícia v Bardejove. Po Bystrici sme čakali, že nás neprekvapí už nič, ale čo sa dialo v Bardejove stojí vážne na zamyslenie. Jeden policajný pes bez náhubku pohryzie človeka, ďalší pobehuje bez majiteľa medzi ľuďmi. O uniformovaných psoch a ich správaní škoda reči. Pokiaľ sú pri výbere uchádzačov do “zboru” kritéria ako nekompetentnosť, neschopnosť, doslovná imbecilita a neriadená agresivita, Bardejov sa môže pýšiť až na pár výnimiek elitnou zásahovou jednotkou. Na vaše jediné šťastie sa nič vážne nestalo. Touto cestou zdravíme Aďa a dúfame, že si v poriadku. A.C.A.B.

 

Zdroj foto: ultras.sk, mskzilina.sk, arenabardejov.sk



Ostatné :

13.8. 2017 MŠK ŽILINA – FK Senica
21.2. 2017 FK Senica – MŠK ŽILINA
20.9. 2016 Ultras víkend: MŠK ŽILINA – FK Senica / MsHK ŽILINA – MHC Martin
24.11. 2015 FK Senica – MŠK ŽILINA
6.11. 2011 MŠK ŽILINA – FK Senica
8.8. 2011 FK Senica – MŠK ŽILINA
30.4. 2011 MŠK ŽILINA – FK Senica


Diskusia

Comments are closed.