ULTRASZILINA.SK | ,


Dukla Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
Štvrtok, 3.Máj 2012  10:09

ŽILINA – Stredoslovenské derby začína mať opäť úroveň. Nakoľko na kvalitný zápas treba dvoch a ku nám sa Bystričania veľmi nemajú, musíme si to vynahrádzať na výjazdoch k nim. Tento posledný, víkendový, môžeme smelo označiť za jeden z najlepších ligových za posledné roky. V sektore pre “hostí ktorým záleží na klube” sa nás zišli necelé dve stovky, s výraznou podporou bratov zo Zywca. 

 

Do Pažravej sme už tradične cestovali rôznymi spôsobmi. Hlavná časť cca 130 ľudí si spravila výlet vlakom s následnou tradičnou exkurziou do centra obce. Bez väčších problémov a po doplnení tekutín, nakoľko na Štiavničkách tradične nebol žiadny bufet, sme sa presunuli ku štadiónu. Tam sa ku nám pripojila časť Žilinčanov, ktorí cestovali autami. Bez problémov sme si kúpili lístky na zápas a išli do sektora. 

 

V Bystrici to klub vyriešil veľmi elegantne. Nás umiestnili do sektora hostí ako vždy a tým Žilinčanom, ktorí nefandia a iba po sediačky pozerajú futbal, vyhradili vedľajší sektor. Takto by to mohlo fungovať všade :-) Zápas na tragickom teréne, pred podpriemernou návštevou so slabým výkonom našich futbalistov (údajne prehra 2:1) by nám na prvý pohľad veľa radosti priniesť nemal. Ale opak bol pravdou. 

 

Zišli sme sa vo veľmi dobrom výjazdovom počte, i keď trvalo skoro celý polčas, kým sme všetci dorazili na štadión. Tesne pred prestávkou prišla aj početná skupina (45) chalanov z Góralu, ktorí mali po ceste menšie komplikácie. Do fandenia sa zapájala väčšina ľudí a hlavne prvý polčas a v úvode druhého to bola zábava ako má byť. Dokonca aj po tom, ako sme dostali druhý gól. Paradoxne vtedy pôsobili, aspoň na diaľku, ako keby ich tím ani nevyhrával. 

 

Na zápase viselo spolu šesť vlajok – Žilinskí Fanatici, Fanatici Partizánske, Against modern football, North Brigade a 2 menšie vlajky Góralu. Naviac na plote viselo niekoľko transparentov – “Vráťte fanúška pod Dubeň!”, “O nás bez nás. Diskusia základ spolupráce.” a jeden nový s textom “Vydra je konfident”.

 

Počas zápasu aj po ňom sa toho udialo toľko, že to zhrnieme do obligátneho – mali ste ísť, zažili by ste aj vy. FANATICI ON TOUR - UŽ 8.5. CESTUJEME DO BARDEJOVA NA FINÁLE POHÁRA!

__________

K jednej veci je napriek všetkému nutné sa vyjadriť. Toľko zakomplexovaných kokotov v policajných uniformách ako v Bystrici sme už dávno nestretli. Že vstup do PZ SR je samo o sebe diagnóza vieme už dávno, ale aby niekto (úmyselne!!) rozbil hlavu chalanovi ležiacemu na zemi, či naháňal a mlátil obuškami dievčatá, to chce naozaj silný žalúdok a extra talent aj v na vaše pomery.



Ostatné :

19.9. 2012 Dukla Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
30.11. 2011 MŠK ŽILINA – Dukla Banská Bystrica
12.4. 2011 Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
6.11. 2010 MŠK ŽILINA – Banská Bystrica
31.7. 2010 Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
17.5. 2010 Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
15.3. 2010 MŠK ŽILINA – Banská Bystrica


Diskusia

Comments are closed.