ULTRASZILINA.SK | ,


Hokej: MsHK ŽILINA – HC Slovan Bratislava (3. a 4. zápas)
Štvrtok, 22.Marec 2012  15:08

ŽILINA – Dlho očakávaný dvojzápas máme za sebou. Bohužiaľ, ostalo iba pri dvojzápase, nakoľko sa hráčom nepodarilo dotiahnuť sériu späť do Žiliny. Podľahli Slovanu 1:4 na zápasy. Odhliadnuc od výsledkovo nevydarenej rozlúčky so sezónou, môžeme byť s prezentáciou v oboch zápasoch spokojní. Aj keď boli určité rezervy, minimálne sme aj my malým kúskom prispeli k výkonom hráčov, ktorí išli miestami na doraz. 

 

3. zápas: MsHK ŽILINA – HC Slovan Bratislava (3:1)

 

Na prvý domáci zápas sme sa snažili čo najlepšie pripraviť už niekoľko dní dopredu. Prichystali sme malé i veľké vlajky na mávanie, (konečne!) igelitové choreo, ktoré nám ušetrilo veľa času a námahy. Nešlo o nič veľkolepé, ale vo výrobe klasických choreografii, by to mohol byť pre nás do budúcnosti výrazný posun vpred.

 

Klub sa snažil vyjsť v ústrety fanúšikom a tak znížil pôvodné ceny vstupeniek (z 5€ nečlen a 3€ člen ŽF na 3€ a 2€). Preto je škoda, keď nedokážeme na takéto prestížne zápasy vypredať zimák, či aspoň naplniť kotol. Oficálna návšteva bola 2531 divákov, a aj keď na pohľad bolo jasné asi každému, že ľudí prišlo viac (cca 4000), mohlo a malo to byť ešte lepšie. Do kotla si našlo cestu okolo 150 ľudí, čo bolo dokonca menej ako na derby proti Martinu.

 

 

 

Ale kašlať na počty. Už nástup našich hráčov na ľadovú plochu za hlasného skandovania štadióna dával vedieť, že nejde o bežný súboj. A začal riadne z ostra. Kým sme sa my stihli naštartovať na plné obrátky, Drábek už v 2.minúte dostal Žilinu do vedenia. Lepší začiatok sme si nemohli priať a odzrkadlilo sa to aj na atmosfére. Občas sa chytali aj zvyšné časti štadióna. Hráči dostali krídla a do konca tretiny ešte zvýšili na rozdiel dvoch gólov.

 

V ďalšej časti zápasu sme odprezentovali vyššie spomínané choreo, ktoré sme doplnili obojručkami tvoriacimi nápis “ULTRAS ŽILINA”.  Do konca zápasu bol support na veľmi solídnej úrovni. Slovanisti síce zápas zdramatizovali, no gól do prázdnej brány spustil v závere veľké oslavy. Hráči si ďakovačku užili spolu s nami a boli riadne nabudení do druhého duelu.

  

 

 

 

 

 

 

4. zápas: MsHK ŽILINA – HC Slovan Bratislava (2:5)

 

Ten nám ale podľa prestáv vôbec nevyšiel. Vyvíjal sa presne ako ten prvý, len v opačnom garde. Slovan sa dostal skoro do vedenia, do konca tretiny zvýšil na 2:0. Následne sme zdramatizovali zápas, no za stavu 2:3 v poslednej tretine sme nedokázali zužitkovať veľký tlak a inkasovali sme. Zápas skončil nešťastne 2:5.  Napriek tomu priniesol veľa pozitívnych momentov.

 

Fanúšikov čakalo príjemné prekvapenie už pri vstupe na zimák, kde každý “vyfasoval” hokejový dres, vďaka čomu sa tribúny pekne zafarbili do žlta. Aj keď viacerí z nás ostali verní svojmu štýlu :-) Nepriaznivé skóre už od úvodu umlčalo väčšinu divákov, no kotol išiel na plné obrátky nehľadiac na skóre. Tribúny sa prebudili po znížení na rozdiel jedného gólu v poslednej tretine, keď sme zavreli Slovan vo svojej tretine a štadiónom sa ozýval veľký hukot. Ak by to takto vyzeralo celý zápas, bohvie, aké by bolo konečné skóre … 

 

 

 

Napriek prehre sme sa poďakovali chalanom za výkon a v prípade prehry v Bratislave (čo sa napokon aj udialo) v podstate za celú, určite nie zlú sezónu. Konečne sme sa prebojovali do playoff a veríme, že o rok to dotiahne Žilina ešte ďalej! Vďaka všetkým Fanatikom, ktorí nechali na zimáku svoje hlasivky, vďaka hráčom aj vedeniu klubu!

 

 

 

P.S. Pri ďakovačke sa odpálilo v kotli zopár ohňov. Informácia pre všetkých kriminalistov, bulvárnych novinárov a ďalších onanistov a úchylákov, čo bez nás nevedia žiť – zhorelo 13 sedačiek, 2 ľudia skončili s ťažkými popáleninami a jeden sa priotrávil dymom. 

 

 

 



Ostatné :

31.3. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – HKM Zvolen
29.1. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
27.12. 2016 Hokej: MHC Martin – MsHK ŽILINA
12.12. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HC Nové Zámky
27.11. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
20.3. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HK Nitra (3. a 4. zápas)
10.3. 2016 Do Nitry nás nepustia!


Diskusia

Comments are closed.