ULTRASZILINA.SK | ,


MŠK ŽILINA – MFK Ružomberok
Pondelok, 5.Marec 2012  15:01

ŽILINA – Máme za sebou ešte len prvé jarné kolo a už padajú rekordy. Žilina dosiahla “návštevu kola” 1476 platiacich divákov. Tento počet je, ak si odmyslíme pohárový zápas s Prešovom, zároveň našim negatívnym rekordom v tejto sezóne. A nič nenasvedčuje tomu, že by sa návštevy mali zlepšovať, skôr naopak. Skvelá vizitka pre klub bojujúci o titul.

 

My, to znamená OZ Žilinskí Fanatici a všetci aktívni žilinskí ultras, sme sa pred začiatkom jarnej časti rozhodli nenavštevovať futbalové zápasy (viac info TU). Stretnutie tak prebehlo bez organizovaného fandenia a nebyť 40tky hostí z Ružomberka, hráči by zápas hrali v úplnom tichu, prerušovanom obligátnymi vulgarizmami niektorých divákov na adresu hráčov. Tento zápas nám dal teda za pravdu a utvrdil nás v tom, že to, čo robíme a na čo dlodobo upozorňujeme, má zmysel. Pretože stav, ktorý tu pretrváva, je naozaj zlý. Návštevy sú zrkadlom toho všetkého.

 

Tento fakt je o to horkejší, že ako by mala fungovať koncepčná práca s fanúšikmi, komunikácia smerom k nim, alebo čo je v dnešnej dobe aspoň to minimum, čo by mal klub robiť v oblasti marketingu, nám v poslednej dobe ukazuje Slovan. Ťažko by sa našiel klub, ktorý nenávidíme viac a práve o to väčšia je to hanba, ak musíme Slovan dávať za príklad (pritom to nie je vo svete nič výnimočné, ešte v decembri sme o tom písali jeden článok, link TU).

 

V Bratislave sa snažia veľmi aktívne prilákať fanúšikov na zápasy a od jari spustili projekt “Mladý Slovanista”. Projekt, ktorý napriek skvelej myšlienke odignorovali takmer všetky slovenské média. Tie isté média, ktoré si pri každej príležitosti rady kopnú do slovenského futbalu a fanúšikov zvlášť. Video z tejto akcie si môžete pozrieť TU. Linky k propagačným článkom sú TU a TU. Z nášho domáceho zápasu nie sú pre zmenu na stránke (už tradične) ani len fotky tribún. 

 

Hanby sme si teda spravili dostatok a to máme za sebou ešte len prvé jarné kolo.

 

 

* Namiesto futbalu sa Fanatici zúčastnili v sobotu basketbalového zápasu a v peknom počte prišli podporiť chalanov v poslednom zápase základnej časti. Na druhý deň, to jest v nedeľu, sme podporili opäť v peknom počte a hlasným fandením našich hokejistov, ktorí sa taktiež rozlúčili so základnou časťou a je pred nimi štvrťfinále proti Slovanu. Vďaka všetkým za účasť, zábava bola veľmi dobrá!

 

foto: j.mintal

 

 

 

 



Ostatné :

13.4. 2018 MFK Ružomberok – MŠK ŽILINA
24.10. 2016 MFK Ružomberok – MŠK ŽILINA
24.7. 2016 MŠK ŽILINA – MFK Ružomberok
23.3. 2015 MFK Ružomberok – MŠK ŽILINA
15.5. 2012 MFK Ružomberok – MŠK ŽILINA
22.9. 2011 MFK Ružomberok – MŠK ŽILINA
25.4. 2011 MFK Ružomberok – MŠK ŽILINA


Diskusia

5 príspevkov k článku “MŠK ŽILINA – MFK Ružomberok”

  1. Napísal FANATIK77, 5. Marec 2012 16:08:

    Dobrý článok dúfam že si ho vedenie prečíta a konečne zamysli

    Thumb up 3 Thumb down 1


  2. Napísal lubosh, 5. Marec 2012 16:43:

    Veľmi dobrý článok a aj keď nechcem týmto projektom vzdávam úctu Slovanu…Verím že si to už niekto z kompetentných uvedomí a bude sa s tým niečo robiť…

    Thumb up 1 Thumb down 0


  3. Napísal ap-8, 5. Marec 2012 17:10:

    ak dakto máte email na Antošíka tak mu to pošlite :D

    Thumb up 0 Thumb down 0


  4. Napísal lukas381993, 5. Marec 2012 18:12:

    no dufam ze coskoro sa vsetko da do lepsich kolaji a opat sa bude fandit na tribunach,lebo ked som videl tu atmosferu na ruzomberku,plus ak sa tam prvy polcas hadali ludia ze ako na hovno hraju tak som myslel ze odtial odidem…predsa futbal robia fanusikovia bez nich to nieje vobec ono..to asi kazdy vie…

    Tak Fanatici dufam ze sa coskoro vyriesia vase spory s vedenim a najde sa spolocna cesta,ved predsa vsetci spolu fandime za jeden klub.

    Tak co dodat? ZILINA DO TOHO!

    Thumb up 1 Thumb down 0


  5. Napísal jude, 6. Marec 2012 11:32:

    hlavne to nie su spory “fanatikov” s vedenim. je to totiz, no nazvime to kludne spor, v ktorom ide o zmenu pristupu klubu k svojim fanusikom. zrusenie dohody a povinne klub karty na severe su len spickou ladovca

    Thumb up 1 Thumb down 0