ULTRASZILINA.SK | ,


Do Nitry nás nepustia!
Štvrtok, 10.Marec 2016  12:01

V play-off nám osud do cesty postavil ako prekážku HK Nitra. Človek by si povedal super, konečne výjazd do mesta hokeju zasľúbenému, kde si fanúšikov vážia, ale opäť nás čakalo trpké sklamanie. Skôr ako sme stihli zavolať do Nitry, bezpečnostný manažér nás veľmi rýchlo predbehol. Opäť jednanie ako keby sme boli odpad spoločnosti. Dopredu diktované nevýhodné podmienky, snaha zatlačiť nás do časovej tiesne, limitovaný počet vstupeniek, vstupenky predávané len na OP, žiadna ochota k nejakej spolupráci a čuduj sa svete, opäť stará známa pesnička – žiadny Poliak nebude vpustený. Bezpečnostného manažéra HK Nitra sme upozornili, že na základe národnosti nemôže zakázať niekomu vstup na štadión, že je to v rozpore so zákonom a požiadali sme ho, aby nám teda všetky ich požiadavky napísal mailom (vrátane toho, kto bude vpustený a kto nie a akým spôsobom má dôjsť k zbieraniu údajov z OP, keďže my nie sme oprávnení ich od ľudí pýtať a zbierať). Aj napriek našej snahe nám mail do dnešného dňa nebol doručený. Bezpečnostnému manažérovi sme včera volali, opätovne sme ho prosili o zaslanie mailu a pokynov, no dostali sme odpoveď, že máme polhodinu na to, aby sme potvrdili či berieme 150 lístkov, inak ich predajú domácim fans. Vzhľadom na to, že sme stále nemali spomínané pokyny, nebolo možné daný časový limit splniť, a preto budú prvé dva zápasy série na ľade Nitry bez našej účasti.

 

Mnohí ľudia nás nepretržite žiadajú o výjazdy, neustále nám píšu otázky do správ, kedy spravíme najbližší pochod a čo nové plánujeme, ale pravda je taká, že každý zorganizovaný výjazd nás stál enormne množstvo úsilia a niekedy už nevládzeme bojovať s veternými mlynmi a ľudskou hlúposťou! Vždy to nakoniec stálo za to, ale je to čoraz ťažšie. Na slovenských zimných štadiónoch sa cítime ako nepriateľ, ako štvaná zver a nechcené bremeno. Polícia straší bezpečnostných manažérov po celom Slovensku a jediní, ktorí nám naozaj vychádzajú v ústrety a vedia, že hokej bez fanúšikov nemá žiadny zmysel sú paradoxne funkcionári nášho najväčšieho rivala z Martina. Derby, ktoré by sa dalo z nezmyselného a paranoidného pohľadu bezpečnostných zložiek považovať za najrizikovejšie, našťastie neovládli nezmyselné reštrikcie, a tak ho môžme všetci právom považovať za hokejový sviatok. A ono ním naozaj je!

 

Znova sa dostávame k otázke, pre koho sa ten šport na Slovensku vlastne robí? Prečo sa hokejoví činovníci snažia pretvoriť fanúšika na svoj obraz? Prečo si nevážia posledných mohykánov, ktorých ten šport ešte stále neomrzel? Prečo negujú každú pozitívnu snahu ľudí, ktorí organizovaním aktívne fandiacich fanúšikov ukrajujú z vlastného času, často dokonca aj z vlastných peňazí. Potom sa páni funkcionári stretávajte v rôznych mediálnych debatách a verejne plačte, že štadióny vám zívajú prázdnotou. Ak veľmi rýchlo nezmeníte svoje arogantné správanie sa, možno už bude naozaj neskoro!

 

Ultras Žilina



Ostatné :

31.3. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – HKM Zvolen
29.1. 2017 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
27.12. 2016 Hokej: MHC Martin – MsHK ŽILINA
12.12. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HC Nové Zámky
27.11. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – MHC Martin
20.3. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HK Nitra (3. a 4. zápas)
6.3. 2016 Hokej: MsHK ŽILINA – HK Nitra


Diskusia

Comments are closed.