ULTRASZILINA.SK | ,


Vyjadrenia Ultras Žilina & OZ Žilinskí Fanatici k zápasu v Trnave
Nedeľa, 21.Október 2012  18:13

ŽILINA – Stovky chuligánov zo Žiliny, Poľska a priľahlých zemí do Trnavy nedorazili. Média prišli o senzáciu, po ktorej tak bažili ako supy a uniformované orgány zo seba opäť spravili totálnych idiotov. Gratulujeme. Teraz je namieste položiť si otázku, načo a pre koho bol celý ten cirkus vlastne dobrý?

 

„Vlastným šetrením, ako aj v spolupráci s políciou, sa nám podarilo zistiť, že na stretnutie plánujú vycestovať členovia OZ Žilinskí fanatici spolu s poľskými fanúšikmi klubu Góral Żywiec v počte cca 100 – 150 osôb, s cieľom páchať násilnosti a výtržnosti v meste, ako aj na štadióne,“ tak tento výplod poslali zástupcovia MŠK Žilina futbalovému klubu z Trnavy počas uplynulého týždňa. Výsledky aj výkony hráčov sú pravdepodobne skvelé a tribúny počas domácich zápasoch praskajú vo švíkoch, keďže fešáci v kravatách pravdepodobne nemajú nič lepšie na práci, ako vymýšľať podobné fantasmagorické scenáre.

 

Naviac vďaka týmto poplašným správam, ktorých sa okamžite chytili média a snažili sa vyvolať ďalšiu zo senzácii, boli nasadené stovky policajtov a minuté desaťtisíce eur. A to úplne zbytočne. Budú aj teraz, keď sa v plnej nahote ukázala nekompetentnosť a priam imbecilita tých, čo sú platení z našich daní, v správach na Markíze a Jojke moralizovať pseudožurnalisti nad tým, že sa zbytočne vyhadzujú peniaze daňových poplatníkov? Položia si aj po tomto zápase pisálkovia v novinách otázku, kto zbytočne vyvoláva v ľuďoch strach a odrádza ich od toho, aby chodili na futbal?

 

 

 

Svoje stanovisko k sobote nám dali aj zástupcovia Občianskeho Združenia Žilinskí Fanatici. Zverejňujeme ho v plnom znení:

 

OZ Žilinskí Fanatici nikdy neorganizovalo výjazd ani inú akciu, súvisiacu s futbalovým zápasom medzi klubmi MŠK Žilina a Spartak Trnava, ktorý sa odohral dňa 20.10.2012. Preto tvrdenia, ktoré sú uvedené v liste adresovanom trnavskému klubu od predstaviteľov MŠK, považujeme za hrubé klamstvo a osočovanie. Naviac, po porade s právnikom, sme toho názoru, že tvrdenie “na stretnutie plánujú vycestovať členovia OZ Žilinskí fanatici spolu s poľskými fanúšikmi klubu Góral Żywiec v počte cca 100 – 150 osôb, s cieľom páchať násilnosti a výtržnosti v meste, ako aj na štadióne,” je porušením trestného zákona, a to konkrétne Prepisu č. 300/2005 Z.z., par. 373 – Ohováranie. Dôrazne sa teda ešte raz ohradzujeme voči tvrdeniam, že OZ Žilinskí Fanatici plánovalo vycestovať na tento zápas a jeho členovia plánovali páchať výtržnosti a zvážime podanie trestného oznámenia na právnickú osobu MŠK Žilina, a.s., za podozrenie z porušenia vyššie spomenutého zákona. 

 

OZ Žilinskí Fanatici




Diskusia

14 príspevkov k článku “Vyjadrenia Ultras Žilina & OZ Žilinskí Fanatici k zápasu v Trnave”

  1. Napísal doktorand, 23. Október 2012 8:17:

    Páni asi trošku opatrne vo vyhláseniach typu ,,OZ Žilinskí Fanatici nikdy neorganizovalo výjazd ani inú akciu, súvisiacu s futbalovým zápasom medzi klubmi MŠK Žilina a Spartak Trnava, ktorý sa odohral dňa 20.10.2012´´. Na vašej FB stránke je plagát, ktorý koluje aj po nete, a ktorý neguje toto vyhlásenie. To, že vlastným šetrením sa zistil prd a tvrdenia ktoré odzneli v liste do Trnavy napĺňajú skutkovú podstatu toho čo uvádzate je ďalšia vec. Chybou ale sú podobné ,,mobilizačné´´ výtvory, ktoré toto Vaše vyhlásenie stavajú do trošku iného svetla. A na záver k analýze zboru MŠK a zboru orgánov: http://www.youtube.com/watch?v=Gb1TMPXi_Ss.

    Thumb up 3 Thumb down 7


  2. Napísal jude, 23. Október 2012 12:55:

    FB stránky “Ultras Žilina” a “Žilinskí Fanatici” nie sú vo vlastníctve ani nie sú spravované OZ a ani nikdy neboli. Obe sú to stránky vytvorené súkromnými osobami, alebo ak chceš, jednoducho fanúšikmi našich aktivít. OZ nemá oficiálny FB profil. A rovnako tak táto internetová stránka nepatrí OZ a bolo to už dávnejšie zverejnené. Sympatizujeme s OZ, jeden čas veľmi nadštandartne využívalo tento internetový priestor a dokonca tu svietilo istý čas aj “oficiálna stránka ŽF”, no už to dávno neplatí a verejnosť o tom bola informovaná. To isté sa týka aj propagačných obrázkov na internete – OZ nemá tieto logá chránené, čiže sú voľne šíriteľné a môže ich ktokoľvek používať. Toľko na margo toho, či OZ organizovalo alebo neorganizovalo výjazd. Naviac by ma veľmi zaujímalo, odkiaľ vie klub alebo polícia, že sa do Trnavy chystali členovia OZ?? Klub mal k dispozícii zoznam členov platný naposledy myslím ku koncu jesennej časti ešte minulej sezóny. To, čo vypustili von, je len spleť domnienok, poloprávd, nezmyslov a klamstiev.

    Thumb up 16 Thumb down 1


  3. Napísal since 2010, 24. Október 2012 1:58:

    By ma zaujmalo ci na tom plagate boli nejake vyzvy k napadaniu fanusikov TT alebo demolovaniu zariadenia na stadione. :D

    Thumb up 4 Thumb down 2


  4. Napísal 2londak, 24. Október 2012 14:56:

    jude suhlas s tebou a to iste aj since 2010….

    dnes som si kukol oficial stranku msk a uz je tam pisane panom bellekom o tom aky su zase fans trnavy… hlavne ze este pred tyzdnom sa tu pan bellek a janci a pan belanik rozplivali aky su trnavaci super fanusikovia a dnes???heh skoda komentovat ludi ktory su tlachohubovia a seru si do ust a cely tento vyplod s listom vedeniu spartaku maju na svedomi ludia typu bellek a janci pani byvali skorumpovanci s policie ktory sa chytaju aj slamky aby si este nieco aj zarobili peniaze zatvaraju oci a usta ale vy by ste ich maly rychlo otvorit!!!zo strachu pred nami nechodite ani na vyjazdy a ked chcete ist vymyslate len ako nas odtial vyhnat a ak sa stane ze aj ideme ako do bb radsej ani neorganizujete vyjazd a ak aj nejaky ludia od vas idu uteciete niekde do bezpeci hlavnej tribuny!robite si tu zase vlastny biznis ale to je skoda komentovat.je mi len luto ze aj antosik je rovnaky pribrzdeny dilino aky vy!!!ten clovek s preberie neskoro.nezabudnite zase robit naschvali a potom sa cudovat preco mate postriekane domy a ludia vam robia naschvali.hrate hru ktoru mate vopred prehratu vy ste 4 nas su stovky a v tom je nasa sila a pevne vberim ze este sila len bude :-)

    Thumb up 10 Thumb down 1


  5. Napísal patkan, 28. Október 2012 5:23:

    zbytocne debaty o kokotkoch sosonoch…ja mozem organizovat aj sto vyjazdov a moze tam byt aj 100 000 ludi ale nejaky smradlavy sedliak nemoze robit reci typu ze ide niekto rozbijat stadion ! debilkovci mozu pisat na tej zilinskej stranke co chcu a aj tak vsetci vedia kto v tom ma prsty ! vyhovarat sa na to ze to pisal niekto z klubu je uplne trapne zbytocne a hlavne to dokazuje vas strach ! vsak sa uz pozrite ako vyzerate na tej tribune …ved to je nehorazna hanba …vyzera to ako niekde na stanici alebo v krcme …dementi so zenami s klobasou v hube …toto je zilina a 21 storocie a nie hricov …ste spravili ziline hanbu ako nikto nikde ! zebraci spinavy ! fakt nechapem toho antosika kde nechal rozum alebo ci je fakt taky tvrdohlavy ako sa o nom hovori ?! ved musi sam vidiet ze urobil zo stadiona jasidielnu …pravy sedlaci natlaceni vedla seba tam zjapu jeden cez duheho doobliekani su ako keby prisli z mastale vselijake tetky sa tam prekrikuju ako na druzstve a do toho drsny vyraz tvare isteho jozefa ktory sa tvari ako veteran z vietnamu a pritom sa boji vlastnej zeny…tolko znamych ludi co kedysi chodili na futbal sa na to vykaslalo a to vsetko kvoli jozkovej tvrdohlavosti a sedlakom co ho nahovaraju…kde su tie srandy vyjazdy a atmosfera na stadione ? v pici !

    Thumb up 0 Thumb down 0


  6. Napísal Franto, 1. November 2012 0:11:

    Trestný čin ohovárania sa možno dopustiť len voči fyzickej osobe. Máte dobrého právnika :)

    Thumb up 2 Thumb down 1


  7. Napísal 2londak, 1. November 2012 16:45:

    franto ty musis byt poriadny expert na pravo… prosim ta nastuduj si pravo.a ked uz tak staci to len prefurmulovat na styl poskodzovanie dobreho mena …atd nebudem tu prdsa vypisovat nieco super odbornikovy na pravo :-)

    Thumb up 1 Thumb down 1


  8. Napísal Franto, 1. November 2012 16:51:

    V prvom rade, ty si nájdi experta na gramatiku, a v druhom rade, ja si pravo študovať nepotrebujem, to skôr váš “právnik”, musí to byť riadny koreň :)

    Thumb up 1 Thumb down 2


  9. Napísal 2londak, 3. November 2012 17:31:

    dobre pan jahvodka alebo pan ukrop???!!!

    Thumb up 1 Thumb down 0


  10. Napísal Franto, 4. November 2012 10:44:

    Ty si tých dvoch daj na stenu doma, asi sa ti o nich sníva, a vidíš ich všade :) Nemysli si, že sú jediní, ktorí Vás majú v zuboch, Tomáško.

    Thumb up 1 Thumb down 0


  11. Napísal 2londak, 5. November 2012 12:49:

    vydis tak by si sa mohol prestat skrivat za aninymitu a povedat nam svoje meno aby sme si ta nahodou nemohli pomylit ci anonimita je dobra vec ze :-) jedina tvoja istota v zivite co :-)

    Thumb up 2 Thumb down 0


  12. Napísal Franto, 5. November 2012 21:13:

    To mi ideš ty hovoriť? 2londak ? Zamysli sa nad sebou, aj nad tou svojou gramatikou. Síce, to nemôžeš byť až taký sprostý, to musíš robiť naschvál, že mám pravdu? V dvoch vetách 5 chýb, to sa proste nedá..

    Thumb up 0 Thumb down 0


  13. Napísal Metro, 9. November 2012 1:49:

    Načo sa tu jebeš, keď chceš len provokovať :) A ja si napr. nemyslím, že nás má niekto v zuboch, len sú zakomplexovaní si priznať, že to, čo robia nemá zmysel a ľudia sa z nich len smejú ;) Momentálne máme na južnej tribúne “jašidielňu” naživo (úvodzovky som dal zámerne, lebo nechcem uraziť decká s tej normálnejšej Jašidielne), čo je celkom dobrá zábava pre celé Slovensko aj Čechy :D A ešte k tomu právnikovi…by si sa čudoval koľko ich je medzi nami :D A posledná vec, podpíš sa tak ako ja, lebo určite ma poznáš ;)Gramatiku riešiť, to je fakt úbohé ale môžeš mi spočítať chyby a byť zase frajer :D

    Thumb up 5 Thumb down 0


  14. Napísal patkan, 1. December 2012 1:00:

    franto nerob sasa zo seba…ako vidim hned ked si si precital ze vas chcu udat za ohovaranie tak si nezaspal a rano zistoval ci tie vase vyjadrenia su alebo nie su trestny cin…dufam ze sa chalani neznizia k tomu aby vas udavali…naco ? vsak nam staci to ze sme vyhrali na vsetkych frontoch a to ze vy ako obavani zilinski sasovia ste sa posrali a nechceli ste ist s nami na tu tribunu…skoda…mohli ste hadzan na ihrisko tie aspon tie vase hovna co by vam padali keby ste nas zbadali :D…ja viem ze ty nas nemas v zuboch …tebe staci ze mas v zuboch ant.sikove a bel.nikove semeno …ty fajciaca hlava

    Thumb up 0 Thumb down 1