ULTRASZILINA.SK | ,


Kto všetko uškodil žilinskému futbalu
Streda, 29.August 2012  18:26

ŽILINA – Od nášho bojkotu, na ktorý sme medzičasom rezignovali a jednoducho sme prestali chodiť na zápasy MŠK Žilina, neuplynula dlhá doba. V tom čase sme sa snažili získať čo najviac ľudí pre našu myšlienku, no ostalo to bez výraznejšej odozvy. Ak do toho samozrejme nerátame divákov, ktorí sa za ten čas postupne vytratili z tribún.

 

S odstupom času si uvedomujeme, že sme niektoré veci a kroky mohli spraviť inak. Lepšie. V bodoch spísaných na papieri niečo škrtnúť, niečo doplniť, niečo úplne vynechať. Ale keď už nič iné, snažili sme sa vtedy aspoň niečo zmeniť. Nie ideálne, ale snažili … 

 

 

Čo sa odvtedy zmenilo v žilinskom futbale?

 

Bol predstavený nový, oficiálny fanklub, ktorý mal nahradiť Fanatikov. Zmenili sa ceny lístkov a spôsob predaja lístkov. Kozmetickými zmenami prešlo aj veľa iných vecí. Fanúšikom sa sľúbili posily a boj o Ligu Majstrov. No nezačala ešte ani sezóna a idylka sa začala postupne rúcať.

 

Presunutie sektoru hostí na našu, Severnú tribúnu, nás utvrdilo v tom, že snaha o čokoľvek pri tomto manažmente nemá význam. Po neposilnení kádra a vypadnutí z predkola LM zbystrili pozornosť už aj niektorí bežní fanúšikovia a tí zvyšní definitívne zložili ružové okuliare v posledných dňoch.

 

Zatvorenie VT z prevádzkových dôvodov, žalostné výsledky v lige, tragická hra a hlavne aj naďalej nulová komunikácia smerom k fanúšikom, zahmlievanie informácii a neschopnosť prilákať ľudí na zápasy. Skôr naopak. 787, to je číslo poslednej návštevy pod Dubňom. Slabé návštevy a ešte slabšia atmosféra. Padol žilinský futbal na úplne dno alebo to páni Antošík, Grešo a ďalší potiahnu ešte hlbšie?

 

 

To sa dozvieme v najbližších dňoch a týždňoch, jedno je však isté už teraz.

 

Keď stačilo na jar priložiť ruku k dielu, takmer nikto sa k nám nepridal. Ako bolo spomenuté vyššie, nebolo všetko z našej strany ideálne, ale nič vám nebránilo pridať sa a usmerniť nás. Pomôcť dobrej myšlienke. Niektorí ľudia boli vtedy ticho, lebo sa ich to priamo nedotýkalo, iní boli v predmajstrovskom ošiali, prípadne to ignorovali z vlastnej pohodlnosti. Typicky slovenské, držať hubu a krok. A teraz sa to všetkým obratom vracia späť.

 

 

Ak niekto môže za súčasný stav, ste to aj vy všetci, čo ste nekriticky podporovali zlé kroky tohto vedenia. Vedenia klubu, ktoré už roky dookola opakuje tie isté chyby a postupne ničí žilinský futbal. 

 

Spamätali ste sa až teraz? Je to fajn, len či už nie je neskoro … 

 

 

 

__________ 

CHCEŠ VYJADRIŤ VEREJNE SVOJ NESÚHLAS?

PRÍĎ V SOBOTU NA DORAST! VIAC INFO TU!

 

Foto: zuzyi3

 

 

 

 

 

 




Diskusia

9 príspevkov k článku “Kto všetko uškodil žilinskému futbalu”

  1. Napísal Georgius, 31. August 2012 21:19:

    700 ludi chodilo na pohar aj minuly rok, ked ste vy nebojkotovali… Ale to sa vam nehodi do propagandy, vsak? :)

    Thumb up 6 Thumb down 1


  2. Napísal Krtko, 1. September 2012 19:52:

    ked sa ty to nepaci preco chodis,citas a pises na tejto stranke?aj toto vam dal veduci na papieri co mate kde pisat?

    Thumb up 0 Thumb down 3


  3. Napísal Georgius, 2. September 2012 10:16:

    Ja som nezainteresovany, nemam s Antosikom ani so Sosonmi nic spolocne. Cize ziadny veduci a ziadny papier :) Ale ked sa snazite bit za svoju “pravdu”, tak preco pri tom zavadzate? Na pohari bolo minuly rok v zapase s Popradom este menej ludi ako tento rok v zapase s Ruzinou. To preco nenapisete? Hrate sa na jedinych dobrych fanusikov, ale pravda bude niekde inde.

    Thumb up 3 Thumb down 1


  4. Napísal doktorand, 2. September 2012 10:23:

    A myslíš, že svojim príspevkom si pomohol túto pravdu odhaliť? Alebo aspoň sa ku nej priblížiť? Alebo si len mal jednoducho chuť si kopnúť? Apropo. Ty máš pocit, že v ZA je vo vzťahu klub – vedenie všetko v poriadku?

    Thumb up 1 Thumb down 1


  5. Napísal Georgius, 2. September 2012 10:58:

    No vo vztahu klub – fanusikovia nie je v poriadku vela veci. Ale chybovali OBE strany. Ale argumentovat navstevou 787ludi na pohari je smiesne. Nikdy nechodilo viac. Btw. na co teraz fanatici cakaju? Ze ich pride Antosik poprsit na kolenach? :) A myslite si, ze U19 nema pod palcom, alebo co?

    Thumb up 3 Thumb down 2


  6. Napísal admin, 2. September 2012 13:31:

    Aky mas problem ? Mladi sa bavia, my sa bavime. Atmosfera je super. Jebat Antosika, nik na neho zvedavy nie je. Ak mas potrebu trolovat, chod na profutbal. Tam najdes podobnych prudilov ako ty ;)

    Thumb up 5 Thumb down 0


  7. Napísal Krtko, 2. September 2012 14:38:

    ano na poprade bolo menej ludi ale hralo sa v poprade ty ExpErt aspon si to zisti potom nieco piš!

    Thumb up 1 Thumb down 0


  8. Napísal Georgius, 2. September 2012 14:58:

    Sorry, bol to zapas MSK-Tatran presov, prvy zapas stvrtfinale doma. A bolo tam 714 divakov :) http://www.mskzilina.sk/index.php?url=clanok-detail&id=2647

    Thumb up 1 Thumb down 1


  9. Napísal doktorand, 2. September 2012 15:32:

    Prečo sa vytešuješ, že minulý rok bolo ešte o pár desiatok menej? Nechceš to náhodou dostať do pozície, že vlastne sa veci zlepšujú a trend je nastavený dobre, lebo tento rok prišlo o nejakých pár ľudí viac. Je smutné, či už minulý rok alebo tento si nájde cestu na štadión menej ako 800 ľudí. To je výsledok celkovej práce v ZA vo vzťahu von, ku fanúšikovi. A ten zápas s PO len dosvedčuje, že veci sa v žiadnom prípade nepohli, aj keď sú tí zlí hrdlorezi, chuligáni a neznajbohovia, ktorí škodili nášmu klubu, preč s tribún. Určito to kvôli nim zavreli aj východ, lebo svojim poskakovaním na severe počas svojho hlučného fandenia narušili statiku východu.

    A keď už sme pri tých zbojníkoch, vrahoch a podpaľačoch (ak som niečo zabudol, určite ma rád doplníš), písal som to viackrát a napíšem to aj teraz. Áno chyby robili obe strany, na tom sa zhodneme. Ale jedna strana sa rozhodla viesť zákopovú vojnu a odmietať akúkoľvek komunikáciu a bez nej sa chyby ťažko napravujú. Je jednoduchšie strčiť hlavu do piesku (prípadne niektorí ľudia ju majú zastrčenú v zadku iným ľudom) a ukazovať, akí sú tí druhý zlí. Podľa teba majú teraz prísť na kolenách oni za JA (najlepšie do najzábavnejšieho fan sektora minimálne na severnej pologuli) a sypať si popol na hlavu?

    Thumb up 6 Thumb down 1