ULTRASZILINA.SK | ,


Jedenástka desaťročia – výsledky
Utorok, 28.December 2010  11:27

jedenastka_finals

ŽILINA – Hlasovanie v ankete o najlepšiu jedenástku MŠK Žilina za posledné desaťročie bolo ukončené, výsledky spracované a overené notárkou. Väčšina zo zvolených hráčov získala veľmi výrazný rozdiel,  a tak sa žiadne veľké prekvapenie nekonalo. Potešujúce je, že zo súčasného kádra sa do “základu” dostala až štvorica hráčov.

 
Popri Máriovi Pečalkovi, veľkej opore našich zadných radov (mimochodom, Mário dnes oslavuje 30. narodeniny, takže dvojnásobná gratulácia), sa do nej dostali aj kapitán tímu a veľká osobnosť našej ligy Robo Jež a útočník Tomáš Oravec. Ešte včera doobeda by to bola iba spomenutá trojica. Na radosť všetkých fanúšikov MŠK, ale včera podpísal 1,5 ročný kontrakt aj navrátilec Zdeno Štrba, ktorý tak výrazne zvýši silu našej zálohy.
 
Do bránky ste vybrali Dušana Perniša, ktorý bol do svojho odchodu do škótskeho tímu Dundee United veľkou oporou Žiliny. To isté platí aj o troch členoch obrannej línie Radovi Zábavníkovi (momentálne Mainz 05) a odchovancoch Peťovi Pekaríkovi (VfL Wolfsburg) a Tomášovi Hubočanovi. O kvalitách P.Pekaríka, ktorý bol aj napriek mladému veku jedným z dominantných hráčov našej ligy, ale aj jeho obľúbenosti medzi fanúšikmi hovorí aj jednoznačné víťazstvo v ankete so ziskom 94% hlasov.
 
Na pravý kraj záložnej formácie sa dostal gólostroj Stano Šesták (Ankaragucu , kmeňový hráč tímu VfL Bochum), do stredovej formácie ku Štrbovi v podstate už legenda klubu Marek Mintál (1.FC Norimberg), patriaci medzi hráčov, ktorí nás dostali na výslnie a bez ktorých by sme asi nikdy neboli tam, kde sme teraz. Jedenástku uzatvára ex-kanonier Ivan Lietava (Konyaspor), ktorý ešte minulú sezónu tvoril s Oravcov nebezpečnú dvojičku v našom útoku. 
 
Najtesnejší rozdiel bol podľa očakávaní na 12. poste – trénerskom. S náskokom iba 14% vyhral súčasný tréner Žiliny Pavel Hapal pred svojim českým kolegom a v Žiline veľmi obľúbeným trénerom Pavlom Vrbom. Ten získal so Žilinou titul v pamätnej 99 gólovej sezóne 2006/2007. O Hapalovom víťazstve, ktorý rovnako ako Vrba vrátil do nášho mesta po troch rokoch titul, rozhodlo pravdepodobne nedávne pomerne úspešné pôsobenie v LM, ktoré bolo čerešničkou na torte tohto úspešného kalendárneho roka, ako aj celej dekády.
 
pernis_slk
DUŠAN PERNIŠ (74%)
 
pekarik    pecalka    hubocan    zabavnik
PETER PEKARÍK (94%) MÁRIO PEČALKA (93%) TOMÁŠ HUBOČAN (70%) RADO ZABAVNÍK (88%)
 
sestak    strba    mintal    jez
STANISLAV ŠESTÁK (90%) ZDENKO ŠTRBA (75%) MAREK MINTÁL (86%) RÓBERT JEŽ (82%)
 
oravec    lietava
TOMÁŠ ORAVEC (57%) IVAN LIETAVA (65%)

 

Tréner: 
 
pavel_hapal
PAVEL HAPAL (53%)
 
Asistent trénera: P. VRBA (39%)
 
Náhradníci: 
 
M. DÚBRAVKA (12%), P. ŠTYVAR (38%), B. VOMÁČKA (28%), ADAUTO (25%), B. BELLO (23%), A. VLADAVIČ (16%).
  
 

 




Diskusia

Comments are closed.