ULTRASZILINA.SK | ,


Nová, “lepšia” sezóna …
Pondelok, 2.Júl 2012  10:39

ŽILINA – Nová futbalová sezóna nám začína už za necelé dva týždne, čo je najvyšší čas na informovanie vás všetkých, fanúšikov žilinského futbalu, ako ďalej. Väčšina už aj tak asi tuší, ako to bude v “Severnom Sektore” pokračovať, nakoľko nám v tomto rozhodovaní “pomohlo” výrazným spôsobom vedenie MŠK. Viac ale v pokračovaní … 

 

Zaťažovať vás všetkými informáciami a celým vývojom situácie a vzťahov nemá význam, takže rovno k tomu najpodstatnejšiemu. Majiteľ klubu J. Antošík sa rozhodol presunúť sektor hostí na našu Severnú Tribúnu. Vnímame to ako bezohľadný krok voči všetkým skalným fanúšikom MŠK Žilina a zničenie jednej z mála tradícii, ktoré sme na našom štadióne mali. 

 

Tento krok vnímame ako neprekonateľnú prekážku pri ďalšom našom fungovaní na domácich zápasoch, hlavne v kontexte celej situácie, keď sa klub dlhodobo správa k ultras a ďalším skalným fanúšikom ako k menejcenným. Svedčí o tom okrem nemiestnych a osočujúcich mediálnych vyhlásení či už p. Antošíka alebo športového manažéra K. Belaníka aj neochota za celé tie dva roky vyjsť nám v hocičom v ústrety, dať pomocnú ruku prípadne snaha mať aspoň minimálny záujem o fanúšikov.

 

Naviac nevidíme zmysel v ďalšom pokračovaní, nakoľko nepatríme medzi tých, čo sa budú podriaďovať nezmyselným nariadeniam a obmedzeniam (viď posledný zápas proti Slovanu a cenzúra neškodných transparentov) zo strany klubu. Majiteľ klubu sa rozhodol pre cestu diktátu a každý, kto vyjadrí svoj slobodný názor alebo nespokojnosť s čímkoľvek, evidentne nie je na zápasoch MŠK vítaný.

 

Jediné, čo nás ako-tak teší, je fakt, že klub začal (zázračne) pracovať na odstraňovaní niektorých negatív, na ktoré sme dlhodobo upozorňovali a rozhodol sa v spolupráci so staronovým fanklubom využiť niektoré naše podnety a nápady. Síce svojsky a typicky žilinsky, ale i tak sme radi, že sme v tomto smere klubu pomohli a dal nám tak, síce nepriamo, ale i tak za pravdu :-)

 


 

Ako ďalej?

 

Aby sme to zhrnuli. V podstate už nejde ďalej o bojkot. V Žiline za daných podmienok touto sezónou končia akékoľvek ultras aktivity, to znamená organizované fandenie, choreografie a všetko s tým spojené. Odmietame sa podriaďovať nezmyselným krokom a šikane zo strany klubu. Vytvoriť kotol inde ako na Severe je dehonestácia všetkého, čo sme tu doteraz budovali a na čom sme stavali. Pre menej chápavých – nie, na futbal doma chodiť nebudeme.

 

Občianske Združenie Žilinskí Fanatici ostáva aj naďalej pri živote a naše aktivity budeme pravdepodobne smerovať okrem výjazdov intenzívnejšie aj na iné športy, prípadne ďalšie akcie. Podrobnejšie informácie o nich, členstve v združení a podobne sa dozviete v priebehu roka. 

 

 

ULTRAS ŽILINA & OZ ŽILINSKÍ FANATICI




Diskusia

3 príspevkov k článku “Nová, “lepšia” sezóna …”

  1. Napísal Franto, 9. Júl 2012 22:11:

    Ako sa zmenili podmienky ohľadne klub kariet?

    Thumb up 1 Thumb down 2


  2. Napísal Metro, 13. Júl 2012 11:25:

    Tak, ze su povinne na cely stadion, ak chces zlavu. Inac sa dostanes na stadion na kazdy match za 10 €.

    Thumb up 1 Thumb down 1


  3. Napísal kwixo, 13. Júl 2012 17:54:

    myslim že je tam pisane že od 10e takže predpokladam že trnava slovan tak 15e…. šak sme predsa ultramoderny klub :)

    Thumb up 3 Thumb down 3