ULTRASZILINA.SK | ,


Súhrn jarnej časti sezóny 2011/2012
Streda, 20.Jún 2012  19:18

ŽILINA – Jar 2012 bola výrazne poznačená bojkotom domácich zápasov. Odhliadnuc od spestrenia v podobe hokejových a basketbalových zápasov či našej účasti na zápasoch družobného Górala, sme v tomto roku nevyvíjali na futbale žiadne výrazné ultras aktivity. Absolvovali sme len niekoľko viac či menej vydarených výjazdov v domácej súťaži a slovenskom pohári, podrobnejšie v pokračovaní súhrnu.

 

 

Domáce zápasy

 

Ako sme spomenuli v úvode, domáce zápasy boli bez našej účasti. Na zápasoch MŠK Žilina pod Dubňom tak panovala zväčša veľmi komorná atmosféra. Hosťom stačilo prísť do Žiliny hoc aj v počte 2ks a mohli si smelo vyskúšať vzájomnú prekrikovačku. Tragikomickosť celej situácie zaklincoval športový manažér MŠK Karol Belaník, keď atmosféru opísal nasledovne: “Atmosféra nebola optimálna. Ale zoberme si takých trnavských fanúšikov, s tými pri našom vzájomnom dueli nebol žiadny problém, okrem nejakých dvoch petárd.“ (zdroj:sme.sk).

 

Výjazdy

 

Prvé dva jarné výjazdy do Nitry a Zlatých Moraviec nestoja za zmienku. Prvým organizovaným výjazdom ŽF bol Prešov. Cestovalo sa bez lístkov a klubových vecí. Do sektoru sa dostali všetci, bohužiaľ aktívna podpora počas celého zápasu hráčom k trom bodom nepomohla. Na pohár do Bystrice autami dvadsiatka fanatikov, no bez lístkov neboli vpustení ani medzi domácich, ani do sektoru hostí. O týždeň neskôr stačilo prísť v dostatočnom počte (cca 200 ľudí vrátane 45 družobných priateľov zo Żywca) a už nebol problém nám rovno vyčleniť vlastný sektor. Po Bystrici nasledovali vydarené výjazdy na finále SP do Bardejova a ligový výjazd do Ružomberka (podrobnejší popis v sekcii reporty).

 

 

Futbalovo najúspešnejšiu sezónu v histórii klubu sme zakončili smutne v Dunajskej Strede, keď nových majstrov Slovenska prišlo podporiť iba 150 Žilinčanov. Nižšie sú vypísané výjazdové počty, do ktorých sme zarátali fanúšikov Žiliny z oficiálnych aj neoficiálnych sektorov hostí, ako aj tých, čo sa dané zápasy nedostali (krčma, policajná stanica, …):

 

Nitra (liga)          10

Zl. Moravce (liga)          15

Prešov (liga)          60

Senica (liga)          50

B. Bystrica (pohár)          30

B. Bystrica (liga)          200

Bardejov (finále SP)          170

Ružomberok          350

D. Streda (liga)          150

 

 

Góral Żywiec

 

Podobne ako na jeseň a dá sa povedať ako pravidelne posledné roky, aj túto jar nás chalani zo Żywca podporili na množstve zápasov. A to i napriek tomu, že sa po rokoch prepracovali o ligu vyššie a sami mali fanúšikovsky veľmi pestrú sezónu. Dominovali jej najmä výjazd do Jastrzębia (120 fanúšikov zo Žiliny) a domáci pohárový zápas s odvekým rivalom BKS Bielsko-Biala (18 Žilinčanov). Vrátane týchto zápasov sme sa zúčastnili v menších počtoch aj na niekoľkých ďalších zápasoch v Poľsku, prípadne na iných mimofutbalových aktivitách, akou bol napríklad IV. družobný výstup.

 

 

Basketbal a hokej

 

Spestrením jari boli tak ako minulú sezónu aj zápasy basketbalovej extraligy mužov. Tímu sa však nedarilo zďaleka tak ako pred rokom a rovnako ani nám basketbalová sezóna nevyšla podľa predstáv. Na veľa zápasoch sme dokonca chýbali úplne. O to lepšie boli zápasy najvyššej hokejovej ligy, kde za zmienku stoja najmä výjazdy do Martina a playoff zápasy so Slovanom, kde sme sa prezentovali v plnej sile, to znamená s choreografiami, vlajkami, obojručkami či pyrom. 

 

 

Celkový súhrn

 

Vzhľadom na bojkot sa nedá jarná časť s jesennou vôbec porovnávať a nebola vôbec dobrá. Bohužiaľ podobne zle sú na tom aj ďalšie tábory u nás (Slovan, Nitra, …) a tak za zmienku po ultras stránke z domácej scény stojí na jar iba Trnava, ktorá si drží dlhodobo najvyšší štandard.




Diskusia

Comments are closed.