ULTRASZILINA.SK | ,


Čo nové pod Dubňom?
Štvrtok, 22.Marec 2012  23:43

ŽILINA – Skončila sa nám basketbalová aj hokejová sezóna, ktorým sme venovali doteraz našu energiu. Môžeme sa tak konečne „naplno” venovať futbalu. Ak sa pýtate, či ideme v sobotu na futbal, odpoveď je samozrejme nie. Budeme sa mu venovať iba tak typicky žilinsky, cez internet. Radi by sme vám priblížili náš pohľad.

 

Prečo je bojkot sa dozviete v tomto článku – klikni sem.

 

 

Na priblíženie – Ako to bolo pred dvomi rokmi

 

“Bojkot” súvisiaci s ligou majstrov je notoricky známy každému. Bohužiaľ, ľudia majú tendenciu rýchlo zabúdať, prípadne si prekrúcať veci podľa seba. Nerobili sme to vtedy len kvôli sebe, ale pre všetkých nás – fanúšikov Žiliny. Nie od každého sa nám dostalo pochopenia, no i tak sme sa snažili presadiť do dohody body, ktoré budú v prospech všetkých. Konkrétne to boli  body dva, s našim dodatkom, že ak by sme vtedy boli ako fanúšikovia jednotní a zapojilo by sa viac ľudí, o to viac by sme presadili.

 

4. MŠK sa zaviaže pred začiatkom nasledujúcej sezóny zverejniť výšku zliav z cien vstupeniek na jednotlivé fázy európskych pohárov, slovenského pohára a Corgoň ligy pre členov OZ, permanentkárov aj držiteľov klub kariet MŠK.

 

- 5. MŠK vyvinie max. úsilie na zabezpečenie bezpečnosti svojich fanúšikov v sektore hostí u súperov.

   

Toto sú spomínané dva body dohody (bod č.4 preukázateľne klub nedodržal, bod č.5 podľa nášho názoru tiež). Najmä garancia zverejnených zliav z bodu č.4 bola pre nás kľúčová, keďže to bola podstata celého bojkotu. Bohužiaľ, lákadlo v podobe atraktívnych zápasov LM bolo pre množstvo fans veľké a tak táto dohoda, ako sa neskôr ukázalo, nemala pre našu nejednotnosť až takú veľkú váhu.

 

—————

 

Čo sa od vtedy všetko zmenilo –  Rok 2012

 

Presadili sme pre ľudí aspoň niečo a snažili sme sa o čo najlepšie podmienky pre fanúšikov. Rovnako tak sme sa za tie dva uplynulé roky (a ak nás aj nemáte radi, musíte uznať, že celkom úspešne) snažili fandenie a celkovú atmosféru na zápasoch Žiliny doma i vonku pozdvihnúť čo najvyššie. Môžete nám vyčítať veľa vecí, ale fungujeme iba necelé dva roky. Učíme sa.

 

Momentálne sme sa dostali do neľahkej situácie. Máme bojkot. Jeho prvotný impulz, tak ako ste sa mohli dočítať v našom vyjadrení, bolo zrušenie dohody a zavedenie povinných klub kariet (výhradne) na Sever. Výhrady voči vedeniu sme mali vždy, no mali sme záväzok voči našim členom, väčšinou mladým ľuďom, ktorí majú chuť podporovať Žilinu, no ak by sme nemali z dohody vyplývajúce zľavnené vstupné, ťažko by si mohli dovoliť navštevovať pravidelne zápasy Žiliny. “Vďaka” klubu už žiadny záväzok nemáme a keďže už nemáme čo stratiť (od dna sa dá iba odraziť), rozhodli sme sa pokúsiť presadiť komplexnejšie zmeny, týkajúce sa fanúšikov.

 

Nikdy sme nemali vôľu diktovať vedeniu MŠK Žilina naše podmienky. Chceme len rozumnú diskusiu, vďaka ktorej sa nám podarí nájsť kompromisné riešenia, ako z tejto situácie von. Niečo sme už načrtli na jednom stretnutí, nakoľko však išlo o ľudí, ktorí nemajú v tomto smere žiadne kompetencie, logicky chceme komunikovať s človekom, ktorý rozhoduje o všetkom podstatnom – p. Antošíkom.

 

Ako zástupcovia najväčšej organizovanej skupiny fanúšikov MŠK na to, myslíme si, máme legitímny nárok. Lebo ak nie my, kto potom? Zatiaľ ale nebola naša snaha vypočutá.

 

—————

 

Dejà vu - Zápas proti Košiciam

 

Tak ako pred dvomi rokmi, aj teraz chceme dosiahnuť pozitívne zmeny. To hádam nepoprie nikto. Napriek tomu sa nám história opakuje a časť divákov chce dokazovať svoju lásku ku klubu a oddanosť hráčom tým, že pôjde fandiť namiesto nás. Paradox je, že niektorí z nich to nedokázali po celú sezónu a urobia tak práve teraz. Bohužiaľ, tak ako milovať klub neznamená ignorovať problémy či ísť proti iným fanúšikom, rovnako nefandiť neznamená nemilovať svoj klub. Niečo sme si už za tie roky preskákali a obetovali veľa voľného času, aby sme prestali chodiť na futbal len tak z rozmaru, ako si niekto myslí.

 

Hľaďte si len svoje osobné záujmy a pohodlie, podrazte nám nohy a choďte sa “zabaviť” na sever (raz ste to už dokázali na Marseille). Urobíte tým medvediu službu všetkým, ktorí sa nechcú ďalej prizerať tomu, ako si klub neváži vlastného fanúšika. Ďakujeme. 

 

—————

 

Aby ste mali jednoduchší prístup k aktuálnym informáciam, vytvorili sme novú sekciu “BOJKOT” – klikni sem

 

 

 

P.S. Daniel V.,  vráť nám našu obojručku!




Diskusia

7 príspevkov k článku “Čo nové pod Dubňom?”

  1. Napísal henesi, 23. Marec 2012 22:49:

    ako je vobec mozne ze sa hrabal v cudzich veciach a ukradol obojrucku .. ten clovek nema ostych ,HANBA !!!!

    Thumb up 7 Thumb down 0


  2. Napísal Krtko, 23. Marec 2012 23:26:

    nie vsetci ludia suhlasia z bojkotom, to znamena ze niesu fandovia Ziliny?JA podrzal a pozdvihol futbal v ziline dost vysoko vela ludi ho kritizuje (vacsinou opravnene, aj ja)ale keby nebolo jeho ta ZF nevznikne lebo by sme hrali mozno 2-3 ligu a to by ste o futbal nemali velky zaujem.

    Thumb up 8 Thumb down 3


  3. Napísal Solinkar, 24. Marec 2012 9:08:

    Krto p. Antošíkovi nikto jeho zásluhy neberie. Všetci sme mu vďačný za to, že Žilinu po športovej stránke dostal tam, kde je. Ale určité veci sú zlé! Diskusiou sa môžu tieto veci zlepšiť a profitovať bude z toho celá Žilina. Klub (človek) by mal byť otvorený diskusii, nové nápady, pohľady, to všetko ťa môže posunúť vpred.

    Kto nesúhlasí s bojkotom, nemusí, ale potom nenadávajte ak budú drahé lístky, ak vám zrušia miesto, kde máte permanentku, atď.

    Ako bolo napísané v článku, radšej by sme chodili na ten futbal, ale ide o správnu vec, nerobíme to preto, aby sme boli zaujímaví.

    Thumb up 9 Thumb down 1


  4. Napísal jude, 24. Marec 2012 10:32:

    doplnil by som prispevok vyssie. velmi vela z tych, co este stale chodia na zapasy, nadava na vstupne, marketing a vela inych veci. a ked je snaha nieco zmenit, nadavaju na to tiez.

    ked sa nechcete pridat, aspon nechodte proti tym, co sa o to snazia

    Thumb up 5 Thumb down 0


  5. Napísal jude, 24. Marec 2012 10:38:

    svojim sposobom chapem, ze podnetom pre nas bolo zrusenie dohody, zatial co bezny divak/fanusik, co je dlhodobo nespokojny, nema podobny impulz a tazko bez takehoto podnetu radikalne zmeni svoj postoj. co nechapem je to, co je spomenute na konci clanku, ak niekto robi podobnu nadpracu zo sebeckych dovodov

    Thumb up 0 Thumb down 2


  6. Napísal maros1908, 25. Marec 2012 0:54:

    Táto jar bude veľmi ťažká pre nás a bude sa od nej veľa odvíjať ako to s nami dopadne. Ak sa nepodarí nič vybojovať pre fanúšikov nie len pre nás Fanatikov tak to bude zlé a čo potom? Sklopíme uši a prisposobime sa? alebo budeme pokračovať v bojkote? alebo sa rozpadne celé OZ ŽF a každý si bude robiť čo chce buď bude chodiť alebo nie. Toto by bolo to najhoršie lebo za ten rok a pol sa spravilo kus práce je jasné, že nie všetko bolo na 100% dobré, ale nedá sa to ani porovnať s tým čo bolo pred tým. Treba chodiť v čo najvačších počtoch na výjazdy a tam riadne fandiť a ukázať hráčom a vedeniu, že nám záleží na klube a chcem aby sme vyhrávali zápasy a boli majstri. Lebo teraz sa začínajú šošoni tlačiť do riti vedeniu a nás zničiť to nemožeme dovoliť! musíme všetci stáť za jedným cieľom a robiť všetko preto aby sme ho DOSIAHLI!

    Thumb up 5 Thumb down 0


  7. Napísal FANATIK77, 25. Marec 2012 2:01:

    na zapas so slovanom musime spravit riadny protest lebo bez nas je futbal ako sex bez orgazmu

    Thumb up 3 Thumb down 7