ULTRASZILINA.SK | ,


Družobný výstup IV.
Piatok, 16.Marec 2012  10:05

Veľká Rača – Zo Žiliny vyrážame krátko pred 12tou hodinou. Cesta je plná nelogických konverzácií, ktoré nemajú riešenia :-) Do Źywca prichádzame okolo pol druhej, kde nás už čakajú naši družobný bratia a spolu sa vydávame smer Veľká Rača. Pred výstupom sa podáva zahrievacie kolo pálenky, ďalšie kolo prichádza po zhruba 20tich minútach. Aj vďaka zahrievacím kolám prebieha výstup naozaj rýchlym tempom.

 

Zhruba po hodine a pol si tak už užívame parádny výhľad na obe krajiny. Rozbaľujeme vlajky a robíme spomienkové fotky, ktoré sú dôkazom, že sme tu naozaj boli a neostali niekde v knajpe pod kopcom :-) Pomaly sa poberáme na chatu, doplniť pitný režim a zjesť pár klobások – niekto dokonca 8, že maMMut :-) Fľaše padajú dosť rýchlym tempom a po ôsmej fľaši vodky prichádza na rad borovička. Nanešťastie sa nám míňa nealko, ktoré nahrádzame vodou (ďalším riešením bolo roztopiť sneh). Popri doplňovaní tekutín dostávame nápad okúsiť zimu na vlastnej koži, a tak vyzlečení do polpása vyzývame zimu na súboj :-)

 

Po návrate z „prechádzky“ opäť dopĺňame stratené tekutiny. Pomaly nám však dochádza drevo, čo nás núti premýšľať, čím budeme kúriť. Po čisto náhodnom postrčení do dverí, objavujeme sklad s drevom. (Podľa môjho odhadu asi 736 ton – avšak váha nemusí byť reálna, keďže som nebol v stave to reálne odhadnúť :-) ) Začíname rúbať drevo, no vzhľadom na to, že náš drevorubač má veľké problémy sa trafiť, hádžeme do ohňa celé polená. To už prichádza aj chuť do jedla, tak začíname piecť ďalšie klobásy. Keďže vonku poriadne prituhuje, hádžeme do krbu jedno poleno za druhým, no pri toľkom množstve tekutín si ani neuvedomujeme, že krb je upchatý. To už sa celá chata plní dymom a my si pomaly uvedomujeme, že treba otvoriť prieduch na krbe. Pri otázke chatára, z čoho je tu taký dym, hádžeme vinu na maďarské klobásky.

 

Po dopití posledných fliaš sa poberáme spať, veď výstup dal poriadne zabrať :-) Noclažníci boli následne upozornení, že chrápanie sa tolerovať nebude a pre výstrahu bol párkrát použitý paralyzátor. Niektorí sú však nepoučiteľní a ich bojový chrapot je potrestaný :-)

 

Po prebudení sa dávame dokopy a vydávame sa na cestu späť. Po zostupe sme ešte pozvaní na pivko a pizzu.
    

Máme za sebou štvrtý družobný výstup a určite nie posledný. Veľké poďakovanie patrí našim kamarátom z Góralu, ktorí sa opäť ukázali ako skvelí hostitelia.

 

 

 

 

VĎAKA za pohostenie! GÓRAL & ŽILINA už 10 rokov viac ako družba!




Diskusia

Comments are closed.