ULTRASZILINA.SK | ,


Návrat k šlágru kola
Nedeľa, 4.Apríl 2010  12:27

ŽILINA – Na zápas s Trnavou sa tešíme už dlhšiu dobu. Počas týždňa si dávame stretávku a vymýšľame vhodnú choreografiu. Prvý nápad nám však zamietol klub, za čo mu veľmi pekne ďakujeme! Pár hodín pred zápasom sa stretávame v jednej našej obľúbenej krčme a za hlučného pochodu mestom sa presúvame na štadión.


Kotol zo začiatku vyzeral dosť biedne, ale tesne pred začiatkom zápasu už čítal asi 700 hláv vrátene družobných kamarátov z Góralu Žywiec. 

Hneď na úvod zápasu začíname hlasným supportom, ktorý je doplnený kartónovačkou. Hlasné fandenie nám kazí v 8. minúte gól do našej siete, ale to nič nemení na fanatizme, ktorý je z minúty na minútu agresívnejší. Neústale ženieme našich hráčov dopredu, čo sa nám aj vypláca v 24. minúte krásnym gólom Ivana Lietavu. V kotli nastala veľká eufória a čistá demencia. Fandenie  naberá na obrátkach a za necelých 7 minút zvyšuje Emil Rilke na 2:1 a v 35. minúte Jozef Piaček už na 3:1, čo nám stále zlepšuje náladu v kotli.

Ľudia sa bavia, skáču, vrhajú pivo a hlavne sa spieva, ako o život. A pomaly nám končí prvý polčas. Po krátkej prestávke, po ktorej ľudia nabrali nové sily a doplnili si zásoby tekutín sa môže začať fandiť. Skúšame nové chorály, ktoré sa pomaly chytajú a udomácňujú. O zápase je už rozhodnuté v 58. minúte gólom Tomáša Majtána na 4:1. V 60 minúte pridáva druhý gól Ivan Lietava na konečných 5:1, čo nás neskutočne teší. Posledné minúty nieje na severe ani sekunda ticha. Po odpískaní ďakujeme hráčom za perfektný výkon a peknú ďakovačku, takto sa hrá o titul chalani.

Na koniec stačí povedať azda len to, že to bol najlepší support na lige vôbec. Treba sa tiež poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tvorbe chorea (vďaka fanatikom z Tepličky, ktorí to zorganizovali) a ľuďom, ktorí sa starajú o atmosféru v Žiline. Treba sa poďakovať aj asi 30 kibicom z Góralu Žywiec, ktorí merali cestu do Žiliny na tento šláger kola. Góral je Žilina – Žilina je Góral!

JE8AŤ SPARTAK ČERVENO-ČIERNY! 




Diskusia

Comments are closed.