ULTRASZILINA.SK | ,


Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
Sobota, 23.Máj 2009  17:30

B. Bystrica - V Pažravej to bola klasika, ale z viacerými novinkami. Pred výjazdom na derby do Banskej Bystrice sa viedli opäť diskusie o tom, koľko pôjde fanatikov, kto všetko bude mať zastúpenie a či radšej nedať prednosť opekačkám a iným radovánkam. Našťastie sa potvrdilo, že šošoni sú a vždy aj budú všade, a tak sa v sobotu vybralo popoludní zo Žiliny pod Urpín vyše 40 ľudí vlakom.

 

 

Cesta prebiehala v rámci normy. Niekto vyziapoval, iní popíjali kadečo, ďalší kozmeticky vylepšovali vozeň. Čím sme boli bližšie k Pažravej pribúdalo aj skandovania a tunelov. Pod Urpínom nás čakali uniformovaní sprievodcovia, aby nás opäť previedli celým partizánsky mestom až na Štiavničky, ktoré možno čoskoro ostanú bez futbalu. V meste sa niektoré skupinky snažia o ručnú výmenu komplimentov, ale všetko už v zárodkoch potláča polícia, ktorá je v prevahe a mala svoj deň.

 

Na Štiavničky sa dostávame výrazne skoro. V bufete však zakázali predávať alkohol a tak sa iba objednávajú dobroty na jedenie a niektorí sa prechádzajú po nákupnom centre. Iní sa zase starajú o prísun tekutín a čoskoro sa pred plavárňou objavuje “maloobchod s pivom”. Prítomnosť olympijského bazéna využili niektorí na osvieženie v horúcom dni a neľutovali.

 

V sektore sa fandenie rozbieha pomaly, viacerí popíjajú pivko za bránami. Admir však strieľa gól, vedieme nálada je v poriadku, a tak sa nie je čo stresovať. V druhom polčase sa obraz hry nemení, stále je to taký futbal, v ktorom o nič nejde, akurát domáci po chybe Perníka vyrovnávajú. Support naberá na obrátkach, lebo sa začali o futbal zaujímať aj domáci, ktorí sa bez kamarátov nemajú k veľkým činom.

 

Zápas nakoniec končí remízou a hráči opäť ignorujú, že sme merali cestu, aby sme ich podporili a prišli o hlasivky a nejaké tie drobné. Vďaka chalani, budeme si pamätať, zbiera sa vám to…

 

Cestou späť už je nálada vo vysokých obrátkach, vozeň mení svoju podobu. Bohužiaľ sa policajti nevyhli zbytočnému incidentu, asi aby si dokázali, že keď sú v presile a ozbrojení, nik na nich nemá. Buchnúť si do jedného viacerí, to je hrdinské.

 

Celkovo sa dá hodnotiť sobotňajší výlet ako vydarený, kto nebol, musí ľutovať.

 

VŠETCI ZA ŽILINU!



Ostatné :

19.9. 2012 Dukla Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
3.5. 2012 Dukla Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
30.11. 2011 MŠK ŽILINA – Dukla Banská Bystrica
12.4. 2011 Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
6.11. 2010 MŠK ŽILINA – Banská Bystrica
31.7. 2010 Banská Bystrica – MŠK ŽILINA
17.5. 2010 Banská Bystrica – MŠK ŽILINA


Diskusia

Comments are closed.