ULTRASZILINA.SK | ,


TJ Bánová – MŠK ŽILINA
Utorok, 9.September 2008  16:30

Bánová – Ešte nikdy neboli Žilinčania na výjazde v rámci svojho mesta, no v utorok 9. septembra 2008 sa im tento sen splnil. V Slovenskom pohári totiž osud a žreb postavil proti sebe druholigovú Bánovú a štyrmi titulmi majstra Slovenska ovenčený MŠK. O tom, kto bude víťazom, nebolo už pred výkopom najmenších pochýb, no kto chcel zažiť atmosféru prvého veľkého žilinského derby a postup šošonov, ten sa prišiel do Bánovej pozrieť na vlastné oči.

 

 
A že takých nebolo málo. Na štadióne TJ Jednota Bánová sa nakoniec zišlo podľa oznámenia hlásateľa 1 100 fanúšikov v drvivej väčšine fandiacich hosťom. Rivalita, ktorú každý fanúšik futbalu pozná z veľkých derby v Glasgowe, Manchestri, Miláne či v Prahe tu však nebola. Bánová si ešte iba buduje svoje miesto na výslní a viacerí domáci vlastne nevedeli, komu majú fandiť, či svojej mestskej časti, či slávnejším hosťom.
 

Zápas priniesol iba priemerný futbal. Žilinčania hrali toľko, koľko potrebovali na postup, aj keď niektorí hráči z lavičky, ktorí nastúpili v základe, by mali o svoje miesto zabojovať výraznejšie, ako tomu bolo v Bánovej. Žilinčania nakoniec gólmi Rilkeho a Štyvara vyhrali bez väčších problémov 2:0 a postúpili do osemfinále Slovenského pohára, kde už zrejme natrafia na niektorý z tímov najvyššej súťaže, alebo 1. ligy. Ešte pár poznámok k zápasu. Prvá smeruje k domácemu klubu, ktorý si od divákov za státie pri plote, resp. na kopci vypýtal nehoráznych osemdesiat korún (2,66 €). Ak by fungovala pri vstupnom priama úmera, tak by na štadióne pod Dubňom museli na Corgoň ligu platiť diváci tristo korún (9,95 €).

 

Druhý postreh smeruje k divákom, čo prišli podporiť MŠK. Ani u hostí, kde ste domáci, nie ste schopní povzbudiť a zatlieskať, čo je dosť smutné. Asi si myslíte, že tí chalani to nejako uhrajú aj bez toho, veď ich výhry sú predsa samozrejmosť. Keď však zakopnú, tak ste najväčší chytráci a mudrlanti a hneď na všetkých nadávate. Rovnako aj niektorí členovia fanklubu by sa mohli nad sebou zamyslieť a spýtať sa, prečo sú vlastne vo fanklube, keď ignorujú fandenie.

 

Ale inak to bolo veľmi príjemné utorkové popoludnie s malým nádychom derby.




Diskusia

Comments are closed.