ULTRASZILINA.SK | ,


MŠK ŽILINA – FC Slovan Liberec
Štvrtok, 28.August 2008  19:30

 ŽILINA – Ešte pred zápasom sa niekoľko desiatok žltozelených fans zapojilo do pochodu na štadión z Mariánskeho námestia cez Masaryčku, okolo železničnej stanice až na štadión. Podľa slov ľudí, čo v ňom boli, sa vydaril. Na začiatku takmer vypredanej pohárovej odvety s Libercom sa na severnej celkom slušne podarila kartoniáda zo žltých a zelených papierov.


Bolo dobré, že sa zapojilo dosť ľudí, aj keď niektorí papiere položené na sedadlách ignorovali, alebo ich radšej počas zápasu hádzali na trávnik a boli celý bez seba, keď sa im to podarilo (idiot, lebo inak sa ten chlapík v červenom tričku nedá nazvať, zrejme vie, o kom je reč).
 
Určite si tie indivíduá uvedomili, že šošoni potrebujú podporu a že na tie papiere sa vyskladalo do klobúka pol štadióna. Ale poďme naspäť k zápasu.
  
Povzbudzovanie sa rozbehlo celkom slušne. Ale v polovici prvého polčasu (a nebolo to prvý raz, ale je to pravidelne) sa v kotli polovica ľudí rozhodla, že už asi fandili dosť a keď sa spieval chorál, alebo tlieskalo, či kričal pokrik, zapojilo sa 20 ľudí. Týmto chcem apelovať aj na tých, čo sú vo fanklube, že byť členom neznamená iba stáť opodiaľ a dívať sa, ale prísť, a aktívne fandiť. Niektorí vedia oželieť pohodlie a občerstvenie a prídu robiť atmosféru, hoci by nemuseli a niektorí nevedia ani zaziapať. Smutné, páni a dámy.
 

Support sa poriadne rozbehol v druhom polčase a vyburcovala ho hlavne situácia zo 60. min. kedy šošoni kopali penaltu. Robo Jež ju dal, ale nemecký arbiter ju pre skorú vbehnutie hráčov do 16-tky neuznal. Z opakovanej penalty sa Jež nepresadil, navyše dostal druhú žltú Emil Rilke a musel predčasne s červenou kartou dole z trávnika. Žilina hral v oslabení, ale fanúšikovia na tribúnach ju perfektne povzbudzovali a pomáhali prežiť svojim ťažké chvíle na ihrisku. Po pár propagačných strelách hostí však prišlo pár brejkov Žiliny a keď sa v 81. min. trafil parádne Ivan Belák, bolo jasné, že Žilina už dokráča do hlavnej fázy Pohára UEFA. Na druhý pokus sa podarilo rozbaliť aj megasektorovku na severnej tribúne a atmosféra naberala na intenzite. O pár minút prišiel pre ofsajd neuznaný gól Peťa Štyvara, ale v 87. min sa po Tesákovej perfektnej prihrávke trafil opäť parádne Robo Jež a na tribúnach vypukla fiesta. Neschladil ju ani gól hosťujúceho Nezmara a po záverečnom hvizde sa ešte dlho na štadióne a v uliciach Žiliny oslavoval ďalší postup šošonov v Pohári UEFA.



Ostatné :

30.8. 2015 Athletic Bilbao – MŠK ŽILINA
23.7. 2011 MŠK ŽILINA – KR Reykjavík
16.7. 2011 KR Reykjavík – MŠK ŽILINA
27.8. 2009 MŠK ŽILINA – Partizan Belehrad
20.8. 2009 Partizan Belehrad – MŠK ŽILINA
6.8. 2009 Hajduk Split – MŠK ŽILINA
30.7. 2009 MŠK ŽILINA – Hajduk Split


Diskusia

Comments are closed.