ULTRASZILINA.SK | ,


Občianske Združenie Žilinskí Fanatici informuje
Utorok, 7.Február 2012  22:51

ŽILINA - Oficiálne vyjadrenie Občianskeho Združenia Žilinskí Fanatici (ďalej len „OZ ŽF“) k zrušeniu dohody o spolupráci medzi ním a futbalovým klubom MŠK Žilina a.s. (ďalej len „klub“) k 1.1.2012. Vyjadrenie obsahuje reakciu na neopodstatnené obvinenia klubu voči OZ ŽF v oficiálnom prehlásení na internetovej stránke klubu z 30.1.2012.

 

 

Klub svojím vyhlásením zavádza, keď tvrdí, že OZ ŽF porušilo vzájomnú dohodu v nasledovnom:

 

a)  Bod 6 sekcie  „Povinnosti občianskeho združenia „Žilinskí Fanatici“ združenie zaväzoval jeho členov povzbudzovať a podporovať hráčov dovolenými spôsobmi a predmetmi. Klub pripisuje zodpovednosť OZ ŽF za použitie pyrotechniky na zápasoch s Trenčínom a Trnavou. Avšak, žiaden člen združenia nebol počas trvania dohody obvinený z porušenia návštevného poriadku klubu, tobôž v súvislosti s používaním pyrotechniky. Tento fakt vylučuje akúkoľvek zodpovednosť OZ ŽF za dané incidenty. 

 

b)  Bod 7 sekcie „Povinnosti občianskeho združenia „Žilinskí Fanatici“  zaväzoval OZ ŽF vylúčiť zo svojich radov osoby, ktoré porušia návštevný poriadok klubu doma či vonku, čím prebralo formálnu zodpovednosť za všetkých svojich členov. Je nutné podotknúť, že na zápas v Trenčíne OZ ŽF nepredalo žiaden lístok do sektoru hostí, preto nemohlo zodpovedať za osoby prítomné v sektore hostí.

 

c)  Bod 8 sekcie „Povinnosti občianskeho združenia „Žilinskí Fanatici“ zaväzoval OZ ŽF spolupracovať s klubom v zabezpečení poriadku na Severnej tribúne. V pohľade klubu bol tento bod porušený v domácom zápase s Trnavou. Zástupcovia OZ ŽF po zápase kontaktovali vedenie klubu, cez bezpečnostného pracovníka, so záujmom stretnutia a vzájomného dialógu tak, ako mu to ukladala dohoda. Klub stretnutie, tak ako v mnohých iných prípadoch, odmietol, čím v našom názore rezolútne odmietol vecné a objektívne riešenie veci.

 

 

OZ ŽF ďalej vyhlasuje, že:

 

a)  Klub porušil bod 4 sekcie „Povinnosti MŠK Žilina“, ktorý ho zaväzoval zverejniť  výšku zliav z cien vstupeniek na jednotlivé fázy európskych pohárov, slovenského pohára a Corgoň ligy pre členov OZ, permanentkárov a držiteľov „klub kariet“, na čo bol opakovane upozornený zástupcami OZ ŽF. Napriek tomu, že klub nápravu nevykonal a námietky ignoroval, sme toto porušenie dohody neprezentovali verejne.

 

b)  Klub nepriamo porušil bod 5 sekcie „Povinnosti MŠK Žilina“, ktorý ho zaväzoval zabezpečiť bezpečnosť fanúšikov v sektoroch hostí. Počas stretnutí v Dubnici, Nitre, Banskej Bystrici, Trnave a vo finálovom zápase Slovenského Pohára klub zlyhal v zabezpečení elementárnych potrieb (napr. pitná voda) pre všetkých fanúšikov MŠK Žilina, čo považujeme za maximálne nekorektné a ohrozujúce zdravie fanúšikov.

 

c)  Na základe vyššie uvedeného odmietame akékoľvek obvinenia a zodpovednosť z porušenia dohody a považujeme krok klubu za ďalší nástroj vyháňania fanúšikov z tribún.

 

 

____________________

  

 

Z nášho subjektívneho pohľadu klub počas trvania dohody nezmenil prístup k fanúšikom a okrem zníženého vstupného pre členov OZ ŽF nevytvoril žiadne podmienky pre zlepšenie fanúšikovských podmienok a rozšírenie diváckej základne v Žiline. Majiteľ klubu, menovite p. Jozef Antošík, sa so zástupcami OZ ŽF počas trvania dohody odmietal stretnúť a vypočuť ich názory a nápady. Nosná myšlienka dohody (nielen písomnej) nebola teda nikdy naplnená, respektíve sme snahu klubu naplniť ju nezaregistrovali. Naopak, vnímali sme neustále obmedzenia a kriminalizáciu členov OZ ŽF (všetci členovia OZ ŽF sú bezúhonné osoby), čoho výsledkom je aj predpojaté zrušenie dohody bez akéhokoľvek racionálneho podloženia faktov.

 

 

Príkladnú komunikáciu vo vzťahu klub-fanúšik pociťujeme napríklad

zo strany klubu MsHK Žilina, ktorá je v porovnaní s „profesionálnym“

klubom MŠK Žilina na diametrálne odlišnej úrovni, napriek menším

finančným či iným možnostiam. Vedenie MsHK Žilina je priamym 

dôkazom toho, že keď sa chce, tak sa dá.

 

 

„Gesto vďaky“ zo strany klubu vnímame ako výsmech, nakoľko zrušením dohody a povinným znovu zavedením „klub kariet“ na Severnú tribúnu sa dostávame do situácie spred dvoch rokov. Fanúšikovia zo Severnej tribúny sú povinnými registráciami (ktoré obsahujú poskytnutie všetkých osobných údajov) opäť obmedzovaní a diskriminovaní voči divákom ostatných tribún, na ktoré nie sú „klub karty“ povinne zavedené. Naviac proklamovaný argument pre ich zavedenie – bezpečnosť, bola prioritná vec na ligových zápasoch s návštevnosťou cca 500 divákov na ST, no pri lukratívnych pohárových zápasoch išla na úkor biznisu bokom a prednosť dostal zárobok na vstupnom. Karta bola dočasne nepovinná. Predaj vstupeniek, ako aj navýšenie ich cien, komplikuje predaj mladším fanúšikom, ktorých zastrešujeme, ale najmä mimo žilinským, tzv. „cezpoľným“, fanúšikom, čo odmietame. Hájime názor rovnosti a pokiaľ budú podmienky znemožňovať prístup na štadión komukoľvek, odmietame z pocitu solidarity navštevovať domáce zápasy MŠK Žilina.

 

 

OBČIANSKE ZDRUŽENIE ŽILINSKÍ FANATICI




Diskusia

511 108 príspevkov k článku “Občianske Združenie Žilinskí Fanatici informuje”

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 … 20445 »

  1. Napísal gresov pes, 7. Február 2012 23:54:

    kriminalizovat fanusikov!! hlavne ked je sam antosik zapleteny do rozdavania provizii v GORILE !!

    hanba vedeniu

    Thumb up 36 Thumb down 20


  2. Napísal Krtko, 8. Február 2012 1:03:

    hokej,basket mame dosť možnosti sa zabaviť + dufam,že pri naučasti na domacich zapasov budu naše vyjazdy konečne poriadne vypadať.

    Thumb up 18 Thumb down 11


  3. Napísal bejk, 8. Február 2012 9:55:

    Co je to za blbost ved kazdy obcan slov.rep. si tu posratu kartu
    vzbavit moze,a ked ma kartu ma aj zlavu a ked chce niekto robit
    bordel na stadione na stadione tak nech za to aj pyka

    Thumb up 26 Thumb down 24


  4. Napísal gresov pes, 8. Február 2012 10:47:

    sak mozes si ju vybavit, chalani z vychodu tiez dojdu do ziliny aby si vybavili kartu v utorok medzi 10:33 a 11:15 kedy bude otvorena pokladna, ved to nie je problem, aj na vyjazdy pojdu, pred kazdym zapasom pobezia do ziliny a spat!!

    klub nehra fer

    Thumb up 7 Thumb down 13


  5. Napísal Kingkong, 8. Február 2012 11:44:

    To uz neni normalne co nase vedenie vystraja. Neviem kam to uz chcu dotiahnut Konecne sa uroven fandenia a vyjazdov zvysila asi im to prekaza co uz.Vsade si fanusikov vazia len unas sa tu idu riesit dve pokuty ked sa to porovna so Slovanom alebo s Trnavou je to doslova smiesne. Radsej chodit na vyjazdy a doma na ine sporty ako byt na stadione kde nas vedenie nechce a nevazi si nas

    Thumb up 8 Thumb down 12


  6. Napísal FANATIK77, 8. Február 2012 12:15:

    presbe tak treba bojkotovať domace zapysy nech si vedenie uvedomy ze bez nas nie su nic a nech si uvedomj ako sa posledne roky spravaju knam nie len na severe aale vsetkym co nam zalezi na MSK

    Thumb up 9 Thumb down 13


  7. Napísal Krtko, 8. Február 2012 23:18:

    ale ako si kupite listok na vyjazd ked nebudete mat kartu?aj vonkajsie zapasy sa idu bojkotovať?

    Thumb up 6 Thumb down 3


  8. Napísal 2londak, 9. Február 2012 14:47:

    kartu fanusika musis mat iba pre kupu listkov do hostujuceho sektora aj to nie vsade!!!to je len vymisel pana antosika!!!listok si kupis vsade na ine tribuny bez akejkolvek karticky a za rozumne vstupne urcite nie 5eurove!!!a dalej skoda pisat najme ked si clovek precita mskzilina.sk a chytrakov tam typu roman 07 atd a urcite tam poprispieva z nejakeho nicku aj vedenie msk :-)podstatny su ale vascinovy ludia co maju nazor ako my nie 10picusov na tej sranke s cenzurov.ja pamatam navstevy typu oficialne 13000ludi na ask inter slonaft bratislava v skutocnosti sa tam zislo mozno 16000ludi a to sme hravali o 5-7miesto uplne bezne navstevy boly okolo 8 tisic ludi a viacej a kde su dnes ty ludia???ako prisiel pan antosik z roka na rok su navstevy mensie a mensie a momentalne???1500-2000!!!!to je pokles 90percent fanusikov a to hravame o titul….a ked sa niekoho opytas preco nechodi????nenapisem nic opytaj sa sam ludi co ti povedia

    Thumb up 9 Thumb down 10


  9. Napísal FANATIK77, 9. Február 2012 15:17:

    2londak dobre si to vystihol kde su ty tisice s pred niekolkych rokov ja poznam mynimalne 10 ludi co prestali chodiť na futbal kvoli tymto antosikovskim vymislom

    Thumb up 0 Thumb down 9


  10. Napísal 2londak, 9. Február 2012 17:11:

    a jednu viec viem isto keby sme vtedy hrali o titul tak je tam aj 30000 ludi. zato dnes mu to tam kazdy oprdi a osti.nie aby si ten clovek priznal kolko chyb spravil na celsea 1 a 2 s listkamy pre tych co nevedia tak ked sme hrali prvy krat s chelsea dialo sa toto iste s listkamy!ale on je stale rovnaky kokot a este pritvrdzuje….

    Thumb up 2 Thumb down 6


  11. Napísal 2londak, 10. Február 2012 15:40:

    Komentár bol skrytý pre negatívne hodnotenia. Zobraziť.

    Thumb up 1 Thumb down 13


  12. Napísal lukas381993, 10. Február 2012 22:30:

    to je uroven…

    Thumb up 6 Thumb down 0


  13. Napísal okoloiduci, 11. Február 2012 10:54:

    Poprosím všetkých aby držali svoje emócie a slovník na uzde, to posledné čo chceme je, aby sa mýlila myšlienka tohto vyjadrenia na nejaké osobné útoky. O tom to vôbec nie je!

    Thumb up 10 Thumb down 1


  14. Napísal tiket_dan, 15. Február 2012 11:36:

    ked sa nato divam z nezaujateho uhla pohladu je evidentne, ze chyba je na oboch stranach tejto “bariery”..
    osobne by som mal riesenie tohto problemu ale samozrejme sa to neda riesit formou diskusie..
    dnes ma obcianske zdruzenie fanatikov jeden velky problem a to je v podobe ich poprednych clenov. istym sposobom je tento problem aj na strane klubu ale je treba dat na mysku vah dolezitost vedenia klubu a vedenia OZ. cele komunikacne problemi, ktore stoja na zaciatku celeho problemu je obojstranna zalezitost, nemozno ju hadzat len klub. klub ma pravo rokovat len s rovnocennym partnerom, ziadne protesty, ani bojkot na vaznosti situacie nepomozu. rovnocennym partnerom myslim ludi ktori maju moralny kredit, hodnoty a celkove futbalove nadcenie na inej urovni ako je tomu momentalne. poviem priklad, Sparta vs. MSK v lete 2010, problem tzv delobuch, nestaci sa len distancovat od hanebneho skutku, ktory sposobil pocetne zranenia dotknutych osob ale trebalo pomoct klubu vypatrat daneho zjavne “inteligentneho” jedinca, u mna po tomto cine stratilo OZ fanatikov moralny kredit a to konstatujem, ze tento vyjazd bol nezabudunutelnym zazitkom pre viacero fanusikov MSK. nechcem utocit proti nikomu a istym sposobom si vazim kazdeho kto sa venuje futbalu aj v tomto fanusikovskom smere ale treba veci riesit vecne. OZ je podla mna zdruzenie tzv. v plienkach a potrebuje dozriet ale vase poziadavky respektive aspon tie, ktore mam mi ukazuju, ze sa dost obraciate na balkansky model fandenia ktorou vy nazyvate podpora klubui a to nieje spravne. sme na slovensku a je treba si uvedomit, ze to co niektore dlhorocne fanusikovske tabory zvladaju organizovat po svojom neokopirujete, pretoze na to nemate pocet ani skusenosti.
    zaverom tohto celeho by som vas poprosil aby ste nereagovali zle, skuste to brat ako moj nazor o ktorom si samozrejme mozete mysliet co len chcete ale reagujete vecne a slusne ak sa bude dat,dakujem.

    Thumb up 9 Thumb down 1


  15. Napísal FANATIK77, 15. Február 2012 12:47:

    tiket_dan ja ti to poviem takto ja si pracu fanatikov velmy vazim lebo sa snazia aby fanusikovanie v ziline nekleslo na uplne dno aj ked niekedy spravia chybu ale kto nie ale take chyby ake roby nase vedenie to je proste nepriehľadnuteľne však to vyzera aj na tribunach tak navštevi pod 2000 kde su ty tisice s pred niekolkych rokov hlavne ze mame vip tribune pre tisic ludi pokym sa vedenie nespameta a nebude si važiť vernych a skalnych fanušikov tak to bude ešte horšie pravopis neriesim
    AGAINST MODERN FOOTBALL A LEGALIZE PYRO

    Thumb up 0 Thumb down 1


  16. Napísal tiket_dan, 15. Február 2012 22:44:

    fanatik77 ja som vo svojom prispevku taktiez spomenul, ze si vazim kazdeho kto prispieva svojim podielom k navstevnosti na stadione, casto krat sa mi paci ich praca a kulisa, ktoru vedia vytvorit, no na strane druhej to nikoho neospravedlnuje za chyby..
    samozrejme suhlasim s tym, ze velky podiel na tom aka je situacia na stadione ma vedenie MSK i ked moj nazor je ten, ze kym sa nezvysi uroven ligy respektive zilina nebude hrat v ceskej alebo polskej lige tak tie navstevy nestupnu..je to mozno utopia verit tomu, ze raz sa dockame lepsej ligy respektive,ze msk bude ucastnikom inej a kvalitnejsej sutaze ale tu je prave priestor na zmenu vztahu. k tomu ale treba mat porozumenie oboch stran a je vidiet,ze fanatici nevedia tuto cestu ku klubu najst.
    k poslednej vete “AGAINST MODERN FOOTBALL A LEGALIZE PYRO” myslim, ze na tuto odpoved su sutaze ako spanielska, anglicka ci nemecka, kde sa bez pyrotechniky vedia zabavit na stadione.
    myslim, ze sa obracat na balkan ako som spomenul,respektive turecko a ostatne sutaze je klamlive.
    cele to je o kvalitnejsej sutazi a lepsich stadionoch az naslednom slede je potrebne dostat fanusika do nejake medze ktora vyhovuje aj fanusikom ale aj klubu.

    Thumb up 2 Thumb down 0


  17. Napísal FANATIK77, 16. Február 2012 12:23:

    s tym anglickom si robys asi srandu ze bavit a k nemecku si asi nebol nikdy v nemecku na futbale alebo si nevidel ziadne videa pyro pomaly na kazdom zapase napr posledny zapas Fortuna Düsseldorf a Eintracht Frankfurt krasna pyroshow zo strany trankfurtut staci ist do rakuska same pyro nikdo sa nestazuje plne stadiony a netreba ist ani na balkan

    Thumb up 0 Thumb down 0


  18. Napísal tiket_dan, 16. Február 2012 20:27:

    ale praveze bol :) ciastocne mas pravdu v tom, ze sa to objavi aj v tychto sutiaziach tzv “pyro show” ale urcite to nieje sucastou kazdeho jedneho zapasu ako pises. druha vec je, ze na tychto zapasoch je velke mnozstvo fanusikov a ked v takejto mase odpali niekdo svetlicu, clovek to skor chape ako ked je na slovensku 1500 fanusikov, z toho “kotli” 50 pyro-maniakov (prepac za vyraz) a idu si na tom zakladat nejakuchu filozofiu a hovorit tu o tom, ze je to moderne. to, ze sa to niekde objavi a na vonok je vidiet, ze je to aj riadene nezname to, ze klub zato nieje potrestany, skor je to o tom, ze to ticho toleruje pokial sa nic nestane.
    jednoducho mi to pride, ze sa chce skupina mladeze bavit po svojom a nepaci sa im ked im niekto nedovoli robit to co chcu a potom sa burie, ze ich obmedzuju. ja chapem skupinu fanusikov, ktoru poburuju ceny vstupeniek, kritizuju konfort na stadione, pomery v klubovom ale tak aj reprezentacnom muzstve a vlastne na kopec inych relevantnych problemov.

    podla mna moderne fandenie nieje o pyrotechnike ale o podpore klubu

    Thumb up 3 Thumb down 0


  19. Napísal okoloiduci, 16. Február 2012 21:46:

    Tiket_dan: Veľmi by som Ti chcel odpísať, ale dnes nemám na to energiu :)Snáď neskôr alebo zajtra, každopádne vo veľa veciach nemáš jasno /čo Ti nezazlievam/ a dúfam, že Ti budem schopný poskytnúť odpoveď v takej forme, akú si načrtol v konci prvého príspevku k tejto téme.

    Thumb up 0 Thumb down 0


  20. Napísal tiket_dan, 18. Február 2012 15:03:

    okoloiduci: ja ani nehovorim, ze mam vo vsetkom pravdu a ani zdaleka nemam tuto problematiku zvladnutu, viem ale, ze by som iste veci robil inak a otazkou na diskusiu je ci mam pravdu alebo nie. kazdopadne ked to bude slusnou formou velmi rad :)

    Thumb up 0 Thumb down 0


  21. Napísal Solinkar, 21. Február 2012 10:15:

    Tiket_dan: okoloiduci ti rád odpíše rozsiahlejšie, ja len v skratke zareagujem na tvoje príspevky.

    ja chapem skupinu fanusikov, ktoru poburuju ceny vstupeniek, kritizuju konfort na stadione, pomery v klubovom ale tak aj reprezentacnom muzstve a vlastne na kopec inych relevantnych problemov. – my sme takou skupinou, kritizovali sme ceny vstupného na LM, žiadali sme od klubu zverejnenie cien lístkov na LM/EL pred začiatkom sezóny, čo sme aj zakotvili v zmluve, no klub to odignoroval čím porušil zmluvu!

    myslim, ze na tuto odpoved su sutaze ako spanielska, anglicka ci nemecka, kde sa bez pyrotechniky vedia zabavit na stadione. – úprimne už si nepamätám zápas nemeckej ligy bez pyra a chorea, v spanielsku a anglicku to už tiež pekne ožíva po ultras stránke, stačí si dať námahu a na youtube je všetko :)

    Thumb up 1 Thumb down 0


  22. Napísal tiket_dan, 21. Február 2012 12:05:

    solinkar: co sa tyka pyrotechniky ani som netvrdil, ze sa to vobec neobjavuje v zapasoch ale urcite to nieje hlavnou naplnou fandenia bez ktoreho si neviem predstavit zapas v nemeckej ci spanielskej lige. tu mi to naopak pride ako tema NO1. ide o to, ze toto je tema, ktora by mala prist na radu ako jedna z poslednych. rokovanie s klubom by malo byt na urovni vecnej ako napr. (ceny listkov, organizacna struktura OZ, komunikacia medzi OZ a vedenim msk, pripadna podpora jadra fanusikov, infrastruktura na stadione atd.)
    skusim nacrtnut problem, ktory si myslim, ze je na zaciatku celeho sporu. budem rad ak mi napisete ci je to tak alebo nie, kedze uplne nevidim do vasich hlav.
    primarne si teda myslim, ze fanusikovia msk, teda aspon ta cast okolo fanatikov prekaza spravanie klubu voci tejto skupine.
    - netoleruje ich nazory, klub si nevazi ich podporu, nekoncepcnost v politike smerom k fanusikom, kontrolovanie si fanusikov vo forme klub kariet, rozne zakazy ako napr. uz spomenuty zakaz pyrotechniky a podobne.
    - potom v drumom slede prichadza samozrejme problem komunikacie medzi oboma subjektami ak sa to tak jednoducho da nazvat
    - na konci celeho problemu stoja podla mna jednotlive osoby v strukturach klubu, ktore prekazaju fanatikom.
    to bolo v skratke ale problem je treba chapat z oboch stran. tak ako urobil klub mnozstvo chyb tak maju svoje chyby za sebou aj fanatici respektive predchodcovia.
    podla mna to co OZ chcelo docielit dohodou s klubom bola len casovana bomba, ktorej vybuch bol len otazko casu. fakt je ten, zen velmi tazko sa to komunikuje cez takuto diskusiu.
    zakladom je zmena pristupu a to podla mna sucasny popredny predstavitelia OZ nevedia, preto si myslim, ze tam je pes zakopany. az nasledne treba zacat robit kroky co dalej

    Thumb up 1 Thumb down 0


  23. Napísal okoloiduci, 21. Február 2012 18:37:

    Aj keď oneskorene, ale predsa. Napísal si tri príspevky, no prvý beriem ako nosný, kde vyčítaš OZ najviac. Preto
    1. “Chyba je na oboch stranách”- Nikto netvrdí, že sme chyby nespravili, čo má spojitosť s tým, že sme išli v podstate do novej veci a za chodu sme sa veľa veciam priučili. Nikdy sme netvrdili, že sme bezchybní. Rozdiel medzi nami a klubom nastáva v momente, kedy príde “sčítanie” chýb. My si narozdiel od klubu chyby vieme priznať a vo veľkej miere sa im snažíme v budúcnosti predchádzať /ako sa to darí nechám na ostatok/. Naopak, klub /resp Antošík/ je presvedčený, že každý krok a opatrenie je to pravé orechové, čo je scestné a mylné. Choré je aj vystupovanie, v ktorom chýba sebareflexia. Túto slepú neomylnosť vnímam ako najväčšiu prekážku v komunikácií a v podstate aj dôvod, prečo je dnes zmluva minulosťou.
    2. Neviem čo myslíš pod tvrdením, že OZ dopláca na zloženie svojich popredných členov?
    3. Dôležitosť klubu vs dôležitosť OZ. Nepríde ti scestné tvrdiť, že klub je víťazom na miske váh, nech sa deje čo sa deje. Dovoľ mi uviesť ťa do problematiky. Ešte pred založením OZ sme sa stretli s klubom /nie majiteľom/ na stretnutí /pár ľudí/, na ktorom sme figurovali ako fanúšikovia zo Severnej Tribúny, ktorí majú záujem podvihnúť úroveň fandenia v Žiline. Klub nás odbil a odmietol s nami komunikovať kvôli jednému jedinému dôvodu, neboli sme pre nich oficiálny partner, ktorý by reprezentoval istú skupinu fanúšikov. Klub vtedy argumentoval tým, že sme v podstate “nikto” a kým nebudeme mať za sebou aspoň 300 ľudí, odmieta s nami o zmenách a nápadoch komunikovať. Jednoducho sme neboli relevantní partner, veď hocikto z hocijakej tribúny by sa mohol anonymne postaviť a povedať “my reprezentujeme fans, komunikujte s nami”. Vtedy som to vnímal osobne dosť zle, resp. povrchné a ignorantské správanie zo strany klubu. Retrospektívne však môžem uznať, že to bol argument na mieste. ALE /veľké ale/, akonáhle sme boli schopní postaviť OZ na nohy, splnili podmienky legitimity a hodnovernosti, stále sme neboli relevantný partner na komunikáciu. Vidíš ten rozdiel, pred tým a potom? Ja hej a s rukou na srdci môžem povedať, že sme urobili všetko preto, aby sme pre MŠK boli solídny partner na diskusiu. To sme však v ich očiach cez to všetko, čo sme odmakali a vypracovali, nikdy neboli. A v tom vidím ďalší obrovský problém, tz. faktickú nemožnosť hocijakej skupiny fanúšikov komunikovať s vedením= nemožnosť fanúšikovskej základne v Žiline myšlienkovo či inak participovať na futbale v ZA. Nevidím dôvod na poklonkovanie a nerovnocenný vzťah medzi fanúšikmi a klubom.
    3. Bojkotom domácich stretnutí tak len reagujeme na situáciu, do ktorej nás vhnalo vedenie MŠK Žilina. V žiadnom prípade sa nesnažíme excesívne pridať na vážnosti, lebo ono situácia samotná je vážna dosť. Situácia, kedy je fanúšikom, ktorí milujú svoj klub, všemožnými spôsobmi znemožnený prístup na štadión a ich neustála kriminalizácia či obviňovanie zo všetkého zlého, čo sa udeje= zhadzovanie zodpovednosti a umývanie svojich vlastných rúk bez pohľadu do vlastného piesočku
    4. Praha- zbytočne sa vracať k niečomu, čo sme už vysvetlili. Ako OZ sme viac ako odsúdenie spraviť nemohli.
    5. Súhlasím, že je potrebné vecné riešenie veci, na to však treba ochotu dvoch strán, nie jednej.
    6. Neviem odkiaľ čerpáš zdroj našich požiadaviek? Pokiaľ viem, naše jediné požiadavky boli tie, ktoré vyplývali zo zmluvy sprístupnenej pre verejnosť.
    7. Snažíme sa prezentovať mentalitu Ultras, čo nie je spojené len s balkánskymi krajinami. Fakt, že je na Balkáne silnejšia mentalita ako v iných krajinách povedzme, neovplyvníme :)
    8. Klesajúce návštevy na žilinskom štadióne nemajú nič spoločné s úrovňou ligy. Dôvody sú inde, cez komplikovaný predaj, správanie vedenia v kľúčových otázkach, PR marketingu, zavádzanie diskriminačných oaptrení až po kriminalizáciu svojich vlastných fanúšikov a neustále očierňovanie.
    9. Neviem, čo myslíš vetou “fanatici nevedia nájsť cestu porozumenia”. Myslím, že prax ukázala opak.
    10. Sorry, že tak neskoro, pekný deň a hádam, že si v tomto čosi nájdeš.

    Thumb up 8 Thumb down 2



  24. [...] ultras, sme sa pred začiatkom sezóny rozhodli nenavštevovať futbalové zápasy (viac info TU). Stretnutie tak prebehlo bez organizovaného fandenia a nebyť 40tky hostí z Ružomberka, hráči [...]

    Thumb up 0 Thumb down 0



  25. [...] Prečo je bojkot sa dozviete v tomto článku – TU. [...]

    Thumb up 0 Thumb down 0


Stránky: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 … 20445 »