ULTRASZILINA.SK | ,


Against modern football
Streda, 14.Apríl 2010  7:27
ŽILINA – Futbal sa od svojho vzniku stal fenoménom. Na svete nenájdete krajinu, kde by sa futbal nehral, alebo by aspoň o ňom nepočuli. Úžasná hra, ktorá si získala množstvo fanúšikov, no pomaly ale isto ich aj stráca. Dôvodom je nová éra, nové praktiky, nový smer, ktorým sa táto najpopulárnejšia hra uberá.


Z futbalu sa stáva biznis pre bohatých, točia sa v ňom veľké peniaze a z tradičnej hry sa vytráca to, čo kedysi tvorilo jej základ. Nabité štadióny, elektrizujúca atmosféra, vášeň fanúšikov, to všetko robilo futbal futbalom. Hlučné tribúny, vlajky, choreografie, toto všetko sa pomaly vykráda zo štadiónov. Časy, kedy chodili na futbal celé rodiny s deťmi sú už históriou, niekoľko násobne vyššie ceny vstupeniek to už nedovoľujú. V dnešnej dobe vládne vo futbale komercia, média a “mecenáši”, ktorí sa zahrávajú s futbalovými klubmi, ako s bábkami a ak ich tá hra náhodou omrzí, neváhajú potopiť ani klub so slávnou históriou.
 
Celé toto dianie výborne vystihuje nasledujúce video, ktoré Vám prinášame práve teraz v apríli, v mesiaci “AGAINST MODERN FOOTBALL”.




Diskusia

Comments are closed.