ULTRASZILINA.SK | ,


BLOG: O SITUÁCII POD DUBŇOM
Pondelok, 17.September 2018  20:39

Zdravím všetkých fanúšikov žilinského futbalu.

 

Veľa z vás, priatelia, ale i ostatní fanúšikovia, ktorých nepoznám, si kladiete otázku, čo sa zase stalo, keď Ultras Žilina prestali opäť fandiť… Nejako sa nik nemá už ani chuť k tomu vyjadrovať, preto nie je ani žiadne oficiálne vyhlásenie, v ktorom by sme vám priblížili, čo presne sa stalo, tak skúsim aspoň ja takto tu, aj keď ani mne sa to nepíše ľahko, budú tu asi aj chyby, niektoré vety budú otrasne sformulované, jednoducho písanie, ktoré nechcete písať a už vôbec nie po sebe čítať…

 

Na futbal chodím asi dvadsať rokov, z toho približne pätnásť sa podieľam na organizácii všetkého, čo sa Ultras Žilina týka… Zažil som krásne časy, oslavy titulu v Dubnici, výjazdy po Európe, fantóma Mareka na trávniku, zažil som aj rôzne rozdiely v našej ultras scéne, stál som tam, keď nás bolo 30 rovnako ako keď nás tam bolo 1000. Nikdy nešlo o počty, vždy išlo o partiu, ktorá sa rozhodla podporiť jej milovaný klub – MŠK Žilina.

 

Všetko som dlho podriaďoval fandeniu, prioritou bol futbal, fandenie, organizácia… Víkend čo víkend futbal doma, vonku, bol som študent, dalo sa to zvládať, neboli sme v tom čase tak nároční, 200 Sk sme splašili hocikde a vyrazili sme partia magorov na výjazd. Neskôr sa začalo hráčom dariť a prichádzali noví a noví ľudia, už trebalo okrem užívania si aj trochu organizovať ten kotol, celý ten chod Ultras Žilina. S chalanmi sme tomu venovali strašne veľa času, už to nebola iba víkendová zábava, ale zaberalo to oveľa viac času, víkend futbal, cez týždeň vybavovačky, volačky, propagácia atď…

 

Vrcholom našej ultras scény bolo asi obdobie tuším 2010/11, kedy sme sa dostali do skupinovej fázy Ligy majstrov. Bola to veľmi dobrá sezóna a v predkolách najprestížnejšej európskej súťaže sme sa prezentovali veľmi dobre, 2000 či koľko ľudí na výjazde v Prahe…. Doteraz na to ľudia spomínajú, ako o jednom z najlepších zážitkov ich života… No a tam prišla aj tvrdá rana.

 

Po postupe do skupinovej fázy nám klub napľul do tváre, za vernosť a oddanosť, za ten čas, ktorý ste mu obetovali, tak vám na oplátku uštedrí ranu pod pás, keď dá tak prehnané ceny vstupenky na zápasy v skupine, že normálny otec s priemerným platom si nemohol dovoliť ísť s deťmi na tieto zápasy, napriek tomu, že celú sezónu odfandil, chodil na súperov z dedín a odmenou mu mala byť skupina LM, tú si však nemohol dovoliť. Proti tomuto sme sa rázne postavili a začala sa veľká vojna s klubom, ktorá vyústila až do zrušenia severnej tribúny, čo bol posledný klinec do rakvy a odštartoval sa bojkot zápasov, jednoducho sme prestali fandiť…

 

Počas bojkotu sme sa neflákali a naďalej sme sa aj keď s menšou bandou, ale aktívnou, podieľali na atmosfére na hokejových zápasoch, podporovali sme chalanov zo Žywca, jednoducho sme sa držali nad vodou, ako sa len dalo. Ak dovtedy bolo niečo na organizácii Ultras Žilina náročné, tak v tomto období bojkotu to bolo 3x náročnejšie. Žilina sa opäť dostala do Európy, dotiahli tu rôznych súperov, napríklad španielské Bilbao, Rijeku atď, my sme však nepovolili a bojkot sme neporušili.

 

Na toto som obzvlášť hrdý!

 
Nejdem menovať, ale na Slovensku sa nájdu tábory, ktoré vyhlásili bojkot, dali si podmienky, že chcú to a to a to a klub nesplnil pomaly ani jednu z nich a oni zrušili bojkot, lebo sa hrala Európa, tú treba vidieť, kašľať na bojkot. My ale nie. My sme sedeli v bare na pive a dívali sa na tú Európu tam! Na toto som hrdý.

 

Mali sme jednu jedinú požiadavku – vrátiť severnú tribúnu žilinským fanúšikom. Ak ju klub splní, vrátime sa a budeme fandiť a hneď v prvej sezóne vyhráme titul, to sme odkazovali všetkým z klubu.

 

Pred sezónou 2016/17 došlo k stretnutiu s predstaviteľmi klubu, kde bol aj sám najvyšší Jozef A.. Po niekoľkohodinovom mítingu nám oznamujú, že severná tribúna bude opäť otvorená pre Žilinčanov. Neveríme, usmievame sa, pijeme, bojkot končí a my opäť budeme po štyroch rokoch môcť fandiť… Vydržali sme to, vyhrali sme túto vojnu, boli sme veľmi vyčerpaní, ale strašne hrdí na samých seba.

 

Po návrate na tribúnu sme sa rozbiehali ťažko, ľudia spred štyroch rokov si našli frajerky, založili rodiny, stratili chuť na futbal atď.. Z tisíc-členného kotla sme sa tak museli uspokojiť s kotlom tak 100-200 na obyčajné zápasy, 500-600 na šlágre, viac na Európu…
Ono sa to môže niekomu zdať smiešne, že fandí 100 ľudí, veľa chalanov sfajnovelo, nebude fandiť, keď tam nie je 500 ľudí aspoň. Ale ľudia zabudli, že aj 100 ľudí je na slovenské pomery veľmi dobrý počet. Bolo to ťažké niekedy, ale v pohode, utužila sa dobrá partia, ktorá pravidelne chodila, asi 150 ľudí a k ním sa podľa atraktivity súpera pridávali ďalšie desiatky či stovky…

 

V prvú sezónu po návrate sme vyhrali titul, tak ako sme predpovedali. Všetko vyzeralo fajn, spolupráca s klubom bola tiež na dobrej úrovni, dá sa povedať, že takmer ukážkovej… Potom  to prišlo, oslavy majstrovského titulu, prvý konflikt.

 

Nepochopiteľné gesto SBSky, keď po konečnom hvizde  ide celý štadión na hraciu plochu radovať sa s hráčmi, iba fanúšikov zo severu nechcú pustiť a rozháňajú ich obuškami, to človek keď sa díval triezvo, musel iba krútiť hlavou… Nehovoriac o usporiadateľoch, ktorí si osobné spory s fanúšikmi riešili počas zápasu priamo v kotli. Na tieto provokácie boli upozornení, bolo iba otázkou času, kedy nevraživosť medzi oboma skupinami prerastie v konflikt.

 

Ale tak stalo sa, boli to oslavy, nejako sa to hodilo za hlavu.

 

Na novú sezónu sme sa pripravovali, vycestovali sme do Kodane, kde sme takmer postúpili, nestalo sa tak, ostala nám biedna slovenská liga, rozpredaný káder, zlé výsledky, potupné prehry, ale my sme stále boli na tribúne a fandili. Bolo veľmi náročné motivovať fanúšikov, aby prišli a celý zápas obetovali hlasivky na fandenie, keď ich tím prehral kolo dozadu na nejakej dedine rozdielom triedy.

 

Ale našťastie, vždy sme sa vedeli vyhecovať, vždy tu bola skupina, pre ktorých fandenie a podpora MŠK znamenala viac než výsledky, hra a všetko okolo toho, skrz tú lásku k Žiline sa prehliadali aj veľké nedostatky, ktoré tuctový divák vidí a neprehliadne, aj preto je záujem o futbal v našom meste, taký aký je…

 

Vyhecovali sme sa aj na nejaké dôležité zápasy. Jedným z nich bol aj zápas s Trnavou.

 

Na Trnavu sme urobili fajný kotol, bolo choreo, ľuďom z iných tribún sa všetko páčilo, na trávniku parádny futbal. Z našich radov sa našli štyria blázni, ktorí vyskočili na strechu a pokúsili sa prejsť až nad trnavský sektor, kde by im ukradli vlajku, čo by bola pre nich obrovská potupa a naša radosť, Trnava si ich však všimla a vlajku zvesili do bezpečia. Druhý polčas asi 70. minúta ďalší sporný moment, tentokrát v sektore Trnavy.

 

Vytrhnutý plot. Bol som v kontakte po zápase s fanúšikmi Trnavy, ktorí mi povedali, že plot bol strašne labilný, pánty boli odpálené a vraj aj na to upozorňovali našu slávnu security. Tá by však musela vytiahnuť hlavu z prdele, aby robila čosi preto, aby iba provokatívne nestála jak banda neschopákov pred sektorom.

 

Trnavčania oslavujúci majstrovský titul sa bavili po celý zápas, samozrejme ako to už býva, tak sa sem tam niekto aj zavesí na plot, oprie, poskáče, klasika opití ľudia… Preto ľudia, čo sa starajú o organizáciu v Trnave, požiadali securitku, že či môžu dať ten plot dole, že každú chvíľu padne a môžu niekomu ublížiť. Security však jednanie level -150, IQ 0,3, tak sa nečudujme, že to Trnavčania dali dole aj bez ich súhlasu. A vtedy už zrazu securitka začala byť aktívna, spustila útok slzákom, ktorým vystriekali celý sektor… Sektor v ktorom sa mačkalo 500 ľudí vrátane detí a žien.

 

Aký dement nastrieka slzák do sektoru, v ktorom sa tlačí 500 ľudí? Čo čaká, že tí ľudia mu povedia „Prepáčte, už nestriekajte, ideme domov“? Jasné, že to vyvolalo klasickú reakciu, nasratých fanúšikov, začali sa menšie potýčky, nepokoje, keď to už šašovia v uniformách nezvládali, bola privolaná polícia, ktorá vypratala sektor a tak sa kvôli dementom nemohli fanúšikovia Trnavy baviť do konca zápasu. Proti vyprataniu sektora sme boli aj my, lebo rival nerival, fanúšik patrí na tribúnu, lebo iba pre neho sa ten futbal hrá, nie pre SBS ani pre políciu… V tomto momente teda prestávame fandiť na znak nejakej solidarity s Trnavčanmi.

 

V týždni po zápase sa dozvedáme, že polícia dala klubu podmienku, aby zabezpečila poriadne sektory – spevniť a dobudovať plot na streche a vybudovať plot za severnou tribunou, aby na seba fanusikovia pri prijazde nevideli, alebo presťahovala jeden zo sektorov na inú tribúnu. Klub nám dáva za vinu štvoricu mladíkov, ktorí po streche išli po trnavskú vlajku, že údajne to bol spúšťač a kvôli tomu Trnavčania vytrhli plot….

 

Dve veci… Prvá – sami Trnavčania niektorí písali, že to bol dobrý pokus, vlajka sa ale zachránila a nik to viac do konca dňa nespomenul, oni sa tam prišli v ten deň baviť ako predčasní majstri Druhý – keby aj bola verzia klubu pravdivá, že my sme boli nejakým spúšťačom, tak stojím na strane svojich fanúšikov predsa, nie? Nehodím ich hneď do koša jak nejaký odpad…

 

Dali sme klubu plán, ako by mohli premiestniť sektor hostí na kraj východnej tribúny (sektor najbližšie k severnej, aby bol zachovaný vstup hostí z Lavobrežnej, sektor, ktorý býva prázdny a nevyužitý počas celej sezóny – zamietnuté, investovanie do lepšieho zabezpečenia medzi oboma sektormi na severnej tribúne – zamietnuté. Klub videl iba jednu jedinú možnosť – že my Ultras Žilina sa presunieme na južnú tribúnu. Túto možnosť videl klub ako jedinú, keď dobre vedel, čo všetko pre nás znamená severná tribúna a že ak nám ju zas niekedy vezmú, nebudeme chodiť fandiť, rovnako ako počas toho 4-ročného bojkotu. 

  

Predstavte si, že ste majiteľ klubu, robíte to pre fanúšikov, ale schválne sa rozhodnete pre krok, o ktorom viete, že zaviní „koniec fanúšikovskej scény na svojom štadióne“.

 
Jednoducho sme teda ukončili činnosť. Každý z nás si to vysvetlil sám sebe nejakým iným spôsobom, niekto bol smutný z klubu, niekto z polície, niekto zo situácie atď.. Preto je ťažké písať nejaké oficiálne vyhlásenie. Môžem iba napísať, ako to vnímam ja…

 

Za tie roky, ktoré som tomuto klubu obetoval ja a ďalší fanúšikovia či starí chalani z North Brigade, tak sa dočkáme takejto odmeny?

 
Stovky víkendov strávené na futbale, žiadne výlety s rodinou, priateľkou, ale na futbale!

 
Tisícky eur, ktoré sme do toho dávali, už ako študent, neskôr ako pracujúci, choreá, propagácia, suveníry, cesta na výjazdy, vstupenky atď… To sú doslova tisíce eur… Vzťah s priateľkou som si posral najmä vďaka futbalu, ktorá by chcela mať chalana, ktorý z ôsmich sobôt je 7x na futbale? Aj ju som kvôli futbalu dával na druhú koľaj. Pokazil som si vzťahy s xx ľuďmi, s niektorými fanúšikmi, lebo tak to už býva, ten čo organizuje a stará sa, rozhoduje, tak nie vždy vyhovie všetkým a nie vždy každý zdieľa jeho názor, niekedy kvôli sebe, niekedy kvôli partii som sa dostal do vojny s ľuďmi, ktorí mi boli kamoši. Aj toto sa stalo kvôli futbalu.

 
V iných kluboch, najmä v zahraničí si kluby svojich fanúšikov vážia a tu? Nič sme nechceli od klubu, žiadne peniaze na choreá, žiadne pivá grátis, ako to robia niekde inde. Chceli sme iba jedno. Nech máme svoju tribúnu…

 

Rozhodnutie klubu? Týmto tribúnu vezmeme a nech nechodia už a necháme tam sektor hostí. Ten sektor hostí, ktorý je plný iba 2x za sezónu, keď do Žiliny zavíta Trnava alebo Dunajská Streda. Ostatní fanúšikovia nechodia resp tábory ako Nitra a Slovan chodia v 30-50 ľuďoch. Takže som sa rozhodol a bodka… Takýto kopanec do prdele, to je proste niečo, čo ma ani nevytočilo, ale prišlo mi skoro do plaču, že to ani nie je možné, ako si klub (ne)váži svojich fanúšikov. Vyššie som rozpísal, čo som všetko obetoval tomuto klubu a za odmenu mi je, že tribúnu nedá mne, ale fanúšikom hostí, ktorí sem viacmenej ani necestujú.

 

Po takejto rane sa vám trošku otvoria oči a musíte si priznať, že už je toho veľa. Niektorí vo vašom veku majú rodiny, precestovaného pol sveta, ale vy nič, lebo vy ste doteraz každý víkend riešili futbal. Povedal som si teda, že s aktívnym fandením a organizáciou končím a stáva sa zo mňa obyčajný fanúšik futbalu. Nehovorím, že nebudem chodiť na futbal, ak budem mať niekedy voľno, tak sa pôjdem pozrieť, dať si pivečko, posedieť na tribúne… Ale nebudem už fandiť ani nič organizovať. Už som si jednoducho prehodil priority v živote, chcel by som začať konečne cestovať, zakladať rodinu, stretávať sa s ľuďmi, chodiť po horách a podobne. Svoje som si v Žiline odslúžil. Predstavoval som si to inak, že my starší postupne prehodíme organizačné povinnosti na mladších chalanov, že ich zaučíme čo a ako a my budeme už iba chodiť na hotové s pivkom v ruke.. Bohužiaľ, ten koniec vyšiel takto…

 

Je mi to ľúto, ale ja už jednoducho nemám energiu a hlavne chuť po takomto podraze opäť sa na niečom podieľať, preto som sa pod ukončenie činnosti Ultras Žilina podpísal aj ja. Sú chalani, ktorí makali hlavne v poslednom roku podstatne viac ako ja, čiže keď si predstavíte po tomto slohu, ako som bol vytočený a smutný zároveň ja, tak si to vynásobte tromi a zistíte, ako sa cítili oni a skúste nám ešte niečo vyčítať.

 

Ak sa chce niekto chopiť fandenia v Žiline na futbale, tak popravde mi to je jedno, nech fandí, ale neverím, že sa niekto taký nájde a keď áno, tak to nebude mať dlhú životnosť. Ja už v budúcnosti podporím iba chalanov z Góralu, Ovieda a Lokomotivu Moskva, mimochodom, kluby kde si ťa vedenie váži viac než to žilinské.

 

Čaute.




Diskusia

550 príspevkov k článku “BLOG: O SITUÁCII POD DUBŇOM”

Stránky: « 1 … 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 … 22 »

  1. Napísal Hollismuh, 24. Jún 2019 20:09:

    Привет мои хорошие.
    Мой ник Лина.
    Познакомлюсь с мужчиной для встречи. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу совсем близко.
    Подробнее на блоге

    Thumb up 0 Thumb down 0


  2. Napísal Hollismuh, 24. Jún 2019 20:57:

    Привет мои хорошие.
    Я Киска.
    Познакомлюсь с парнем для встречи. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу в соседнем подъезде.
    Слабо нажать?

    Thumb up 0 Thumb down 0


  3. Napísal Hollismuh, 25. Jún 2019 5:06:

    Добрый день.
    Мое имя Киска.
    Познакомлюсь с мужчиной для встречи. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу совсем близко.
    Спорим понравлюсь?

    Thumb up 0 Thumb down 0


  4. Napísal Hollismuh, 25. Jún 2019 20:55:

    Привет.
    Можешь называть меня Таня.
    Познакомлюсь с мужчиной для встречи. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу недалеко.
    Смотреть здесь

    Thumb up 0 Thumb down 0


  5. Napísal Hollismuh, 26. Jún 2019 21:21:

    Привет.
    Можешь называть меня Котик.
    Познакомлюсь с мужчиной для встречи. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу рядом.
    Мои фото

    Thumb up 0 Thumb down 0


  6. Napísal Hollismuh, 27. Jún 2019 21:07:

    Привет мои хорошие.
    Можешь называть меня Алика.
    Познакомлюсь с парнем для встречи. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу близко.

    Thumb up 0 Thumb down 0


  7. Napísal RogerArold, 9. Júl 2019 19:51:

    Всем здрасте, предлагая услуги машинной вышивки я недавно узнала что многие незнают о такой услуге, поэтому давайте расскажу!
    [url=http://goldenstyle18.ru]Вышивка на заказ[/url] что же это такое? Если сказать коротко, то это вышивка при помощи вышивальной машины, то, что часто называют компьютерной вышивкой.
    Вышивальная машина представляет собой компьютер и, чтобы она начала вышивать, необходимо загрузить в неё дизайн, который представляет собой программу в специальном формате для машины.
    Для качественной машинной вышивки нужны 2 человека, дизайнер машинной вышивки и оператор, который настраевает машинку, заправляет ее нитками и регулирует ее натяжение, а так же, помимо многих мелочей, следит за процессом вышиски.
    Каму нужна Машинная Вышивка и длячего?
    - любому человеку чтобы украсить свою одежду(футболку,толстовку,головной убор,штаны,куртку,сумку и т.д.)
    - рекламным агентствам для расширение предлогаемых услуги, брендирование одежды
    - офлайн бизнесу чтобы поддерживать свой брендирование, нанася логотип на рабочую одежду своих сотрудников
    - швейному производству чтобы нанасить на свои изделия различные надписи, логотипы, рисунки тем самым украшая его и увеличивая стоимость продукции
    - ателье чтобы ремонтировать одежду клиента нанося красивые вышивки вместо заплаток
    - продавцам одежды для расширения ассортимента, добавляя в продажу различные нашивки, апликации, а такой же украшать залежавшуюся одежду, придовая ей новый, более современный облик
    - гостиницам, отелям, хостелам и кафе, барам и ресторанам для брендирования формы одежды персонала, ресепшен, горничных, официантов, барменов, администраторов.

    Тепер у вас имеется представление об услуге вышивки и возможно вас заинтересовала данная услуга, Если такой, то обращайтесь!

    На сайте “[url=http://goldenstyle18.ru]GoldenStyle[/url]” вы можете заказать машинную вышивку, которая, в отличие от других методов нанесения на одежду, не истирается со временем, а потому прослужит вам сколь угодно долго. Кроме того, она подходит практически для всех видов тканей, вне зависимости от содержания в них процента искусственных волокон. Как правило, к нам обращаются за вышивкой логотипов, шевронов, различных эмблем, но могут заказывать рисунки или инициалы, если говорить об именной вышивке.
    Мы в одинаковой мере оказываем высококачественные услуги как физическим лицам, заказывающих у нас вышивку на 1-м изделии, так и корпоративным клиентам, тиражи которых могут достигать несколько, а то и десятков тысяч единиц продукции! Конечно, последние имеют существенные оптовые скидки, приоритет в срочности исполнения заказа и доставки. В целом, стоимость машинной вышивки начинается от 3 рублей за 1000 стежков. Несмотря на то, что именно количество стежков в наибольшей степени определяет цену изделия, на нее также влияет вид нитей (например, они могут быть из вискозы, серебряными или золотыми), сам материал, который используется в качестве основы для нанесения. Объем партии, наоборот, обратно пропорционален стоимости вышивки: чем выше тираж, тем дешевле конечный продукт.

    На сайте Вы так же можете ознакомится с продукцией которую мы изготавливаем на собственном швейному производстве.

    Thumb up 0 Thumb down 0


  8. Napísal KingCSGOsculp, 8. September 2019 20:06:

    Всем Привет!

    Всем известно, что в наше время всё большую и большую популярность набирают рулетки, связанные с популярным шутером Countre Strike Global Offensive. Наша честная рулетка является отличным способом присоединиться ко всем поклонникам игры. Здесь Вы сможете делать ставки различными скинами и вещами з вашего инвентаря, принадлежащие Countre Strike Global Offensive. Это отличный способ побороться за уникальные и возможно редкие предметы, относящиеся к кс го. Ведь в случае выигрыша вы абсолютно бесплатно получите все вещи, которые были поставлены. Испытать удачу может каждый, ведь минимальная ставка от 1 рубля!

    [url=https://ecocsgo.me/obzor-igry-resident-evil-0-remaster]рулетка ксго[/url]

    Thumb up 0 Thumb down 0


  9. Napísal JohnEmalm, 6. Október 2019 19:14:

    It seems to me, you are right


    Thanks for the valuable information. I have used it. interesting fuck, green job offers и [url=http://online-lekarna-cz.cz/]http://online-lekarna-cz.cz/[/url] cat interesting

    Thumb up 0 Thumb down 0


  10. Napísal JohnEmalm, 6. Október 2019 19:19:

    What magnificent phrase


    I think, that you are mistaken. interesting numbers, interesting how или [url=http://erek-dysfunkce.cz/]site[/url] what interesting

    Thumb up 0 Thumb down 0


  11. Napísal Arturo1993Car, 20. Október 2019 8:21:

    Смотреть фильмы онлайн, новинки фильмов, лучшее чем в интернете без рекламы Kinotok в качестве 720р1080р

    [url=http://kinotok.me/21875-ono-2-2019.html]Фильм ОНО 2 смотреть онлайн [/url]

    Thumb up 0 Thumb down 0


  12. Napísal RentCarsZed, 22. Október 2019 21:07:

    Организация “RentCars78″ c 2012 года оказывает транспортные услуги в сфере аренды автомобилей с водителем по Санкт-Петербургу и Ленинградской области.

    Основные направления деятельности компании – аренда автомобиля с водителем, аренда минивэнов и микроавтобусов, а также предоставление автомобилей для фотосессии, съёмок в кино и музыкальных клипах, аренда автомобилей представительского класса, вместительных автомобилей на свадьбу.

    Компания “RentCars78″ предоставляет услуги пассажирских перевозок в Санкт-Петербурге.

    Среди клиентов нашей компании числятся государственные и коммерческие организации различного профиля работы. Мы работаем с туристическими компаниями в сфере аренды автомобилей бизнес класса и микроавтобусов для организации экскурсий в Санкт-Петербурге, принимаем заказы на автобусные перевозки школьников и служащих…

    [url=http://rentcars78.ru/]аренда представительных автомобилей[/url]

    Thumb up 0 Thumb down 0


  13. Napísal Daddic, 23. Október 2019 1:07:

    Существует множество легкодоступных интернет порталов казино. Быстрый подход к азартным слотам выступает потенциальной трудностью для гражданина с импульсивным раздвоением вида привычки от онлайн казино или предрасположенностью к проблемы с игровыми автоматами. С обилием интернет казино любой гражданин с такой проблемой и доступом к сети сталкивается с зависимостью буквально круглые сутки.

    Почему зависимые люди не могут просто остановиться?

    Навязчивый человек порой правда желает прекратить. Ведь он проигрывает свои сбережения, рушит семью. Но лудоман не способен остановиться. Согласно диагностическому руководству по психическим отклонениям импульсивная онлайн зависимость требует лечения.

    Как узнать, что человек пребывает компульсивным игроком в онлайн игровые автоматы?

    Проблема азартных игр сопровождается финансовыми трудностями и часами, потраченным на азартную зависимость, что ведёт к разрушительным последствиям как для игрока, и и для его семьи.
    Открытое обращение – это простой способ подойти к близкому человеку с подозрением на проблему с онлайн играми. Коли проблема в том, что человек играет в [url=https://slotgambling.ru/questions/kak-obygrat-kazino-vulkan]азартные игры онлайн[/url], вы должны помочь. В первую очередь, избавьтесь от соблазна. Если ваш любимый человек признается в проблеме и просит поддержки преодолеть её, Вы сможете договориться вместе, что бы начать с устранения легкого доступа к азартным играм в интернете. Только подключив эффективный веб фильтр, вы можете просто заблокировать онлайн казино с вашего компьютера. Продолжение следует.

    Thumb up 0 Thumb down 0


  14. Napísal Marymor, 24. Október 2019 17:49:

    It seems to me, you are mistaken


    Excuse, I have removed this question russian women tube, ukrainian russian women, [url=http://alovingwife.com]hop over to this website[/url] russian pussy women

    Thumb up 0 Thumb down 0


  15. Napísal Marymor, 24. Október 2019 17:58:

    I think, that you commit an error. I can prove it. Write to me in PM, we will discuss.


    In my opinion you are not right. I am assured. Let’s discuss it. Write to me in PM. women russian nude, models russian women, [url=http://alovingwife.com]visit this page[/url] free russian women

    Thumb up 0 Thumb down 0


  16. Napísal Chrisjok, 24. Október 2019 18:21:

    It is remarkable, it is rather valuable answer


    I think, that you commit an error. Let’s discuss. Write to me in PM. foot fetish hentai videos, doctor fetish videos, [url=http://footfetish-planet.net]http://footfetish-planet.net[/url] cigar smoking fetish videos

    Thumb up 0 Thumb down 0


  17. Napísal Chrisjok, 24. Október 2019 18:28:

    In it something is. I thank for the information, now I will know.


    Unequivocally, excellent message feet fetish porn videos, fetish sex videos free, [url=http://footfetish-planet.net]footfetish-planet[/url] bdsm fetish free videos

    Thumb up 0 Thumb down 0


  18. Napísal Angelanix, 24. Október 2019 18:50:

    Браво, мне кажется это блестящая идея


    Да, действительно. И я с этим столкнулся. anything interesting, interesting movies или [url=https://arturkantereit.de]domain[/url] interesting site

    Thumb up 0 Thumb down 0


  19. Napísal Angelanix, 24. Október 2019 18:58:

    Как ты сам


    Я думаю, что Вы не правы. Пишите мне в PM, обсудим. opposite interesting, site interesting и [url=https://glothkom.de]domain[/url] meme interesting

    Thumb up 0 Thumb down 0


  20. Napísal Zhekablash, 31. Október 2019 10:29:

    Подборка самых залипательных онлайн игр, в которых не надо регистрироваться, что либо приобретать либо проводить долгое изучение!

    [url="http://slither.io"][b]1.Слизняки[/b][/url] Задача игры — воспитать гигантского слизня, пожирая гранулы, уничтожая врагов
    [url="http://agar.io/"][b]2.Круги[/b][/url] Тут игрок – это самый простой кругляш, который контролируется мышью и клавиатурой. Цель игры заключена в увеличении круга посредством пожирания гранул и прочих геймеров
    [url="http://gameofbombs.com/"][b]3.Бомбочки[/b][/url] Сколько игроков за 16 минут сможете взорвать бомбочками Вы!?
    [url="http://space1.io/"][b]4.Галактика[/b][/url] В сей раз придётся взять руководство маленьким отрядом космических экипажей
    [url="http://supersnake.io/"][b]5.Супер Змейка[/b][/url] В данной игрухе придётся управлять змеями, есть квадратики и прочих Змейка
    [url="https://slots-info.ru/"][b]6.Слоты[/b][/url] На сайте нужно выбирать игровые слоты и заполнить пару часов с удовольствием выигрывая в любимые игры.
    [url="http://diep.io/"][b]7.Танки[/b][/url] Простые танчики, сделанные из обычных гео фигур

    [b]Какие бы схожие игушки посоветовали Вы?[/b]

    Thumb up 0 Thumb down 0


  21. Napísal MollyDrids, 1. November 2019 13:51:

    What interesting phrase


    In it something is. Earlier I thought differently, I thank for the help in this question. viagra 20 mg, viagra pills prices, [url=http://hkcviagralvbqe.com/]viagra costs[/url] viagra over the counter walmart

    Thumb up 0 Thumb down 0


  22. Napísal MollyDrids, 1. November 2019 13:54:

    I can recommend to visit to you a site, with an information large quantity on a theme interesting you.


    I consider, that you commit an error. Let’s discuss it. Write to me in PM, we will talk. viagra online pharmacy, get viagra, [url=http://hkcviagralvbqe.com/]viagra cvs prices[/url] generics of viagra

    Thumb up 0 Thumb down 0


  23. Napísal MollyDrids, 1. November 2019 18:50:

    I think, that you commit an error. Let’s discuss it. Write to me in PM, we will communicate.


    I consider, that you commit an error. Let’s discuss it. Write to me in PM. viagra for men walmart, viagra generic over the counter, [url=http://hkcviagralvbqe.com/]buy online viagra[/url] viagra cost

    Thumb up 0 Thumb down 0


  24. Napísal MollyDrids, 1. November 2019 18:55:

    You, casually, not the expert?


    In it something is. Thanks for the help in this question. All ingenious is simple. viagra generic 100mg, viagra online cheap, [url=http://hkcviagralvbqe.com/]how do i get viagra[/url] cheap viagra

    Thumb up 0 Thumb down 0


  25. Napísal DarklLiaiX, 2. November 2019 1:56:

    1. Работа онлайн азартных заведений отслеживается особыми органами, поэтому пользователи должны быть спокойны и убеждены, что casino получили разрешение на работу и прошли аттестацию. Получить лицензии на гемблинг деятельность достаточно трудно и дорого, поэтому все махинации полностью исключены. Также виртуальные казино стараются максимально обеспечить безопасность личных данных своих игроков.

    2. Основную прибыль интернет казино делают [url=https://slotgambling.ru/]игровые слоты[/url]. Ставки в них небольшие, а игры занимают мало, как другие гемблинг игры. Большинство игроков, ценящие своё время, выбирают игровые автоматы вместо других игр, доступных на сайтах

    3 Все интернет казино функционируют на генераторе случаиных чисел? Игровые автоматы, рулетка, баккара и прочие азартные игры подчиняются программе, которая и производит разные числа. Так же интернет казино стараются по-максимуму обеспечивать безопасность информации их пользователей.

    Thumb up 0 Thumb down 0


Stránky: « 1 … 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 … 22 »